“Η Ελλάδα θα μπει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας”

“Η Ελλάδα θα μπει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας”

Το "κούρεμα" περιμένει η Standard and Poor's για να υποβαθμίσει την Ελλάδα. Δήλωση βόμβα από τον επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων

Μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Ευρωζώνη, με την υποβάθμιση της Γαλλίας και άλλων χωρών , η Standard and Poor’s επιστρέφει στο αγαπημένο θέμα των οίκων αξιολόγησης. Την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg, ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του οίκου, Τζον Τσάμπερς, η S & P, ετοιμάζεται να υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Αυτό θα γίνει αμέσως μόλις η Ελλάδα ολοκληρώσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της.

Η Standard and Poor’s υποβάθμισε τον περασμένο Ιούλιο την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα στη βαθμίδα CC, δηλαδή 10 βαθμίδες πιο κάτω από την χαμηλότερη βαθμίδα, στην οποία ο οίκος θεωρεί ότι μπορούν να γίνονται ασφαλείς επενδύσεις. Επίσης, ο οίκος διατηρεί τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αρνητικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της Δευτέρας, η Ελλάδα έχει προθεσμία μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, για να υποβάλει την τελική προσφορά της σχετικά με την ανταλλαγή ομολόγων.

Ο κ. Τσάμπερς εκτιμά ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας δεν είναι απαραίτητο ότι θα επηρεάσει την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπάρχει κίνδυνος ντόμινο.

“Δεν είναι δεδομένο ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει κίνδυνο ντόμινο στην ευρωζώνη”, δήλωσε ο Τσάμπερς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα