Ηπιότερη ανάπτυξη προβλέπει η Κομισιόν

A worker on a lift adjusts the EU flags in front of EU headquarters in Brussels on Wednesday, June 22, 2016. Voters in the United Kingdom are taking part in a referendum that will decide whether Britain remains part of the European Union or leaves the 28-nation bloc. (AP Photo/Virginia Mayo)
A worker on a lift adjusts the EU flags in front of EU headquarters in Brussels on Wednesday, June 22, 2016. Voters in the United Kingdom are taking part in a referendum that will decide whether Britain remains part of the European Union or leaves the 28-nation bloc. (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ ανέφερε ότι λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις του Ταμείου και θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές της προβλέψεις. Τι είπε για την αξιολόγηση

“Ηπιότερη ανάπτυξη” για την ελληνική οικονομία, βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2017, σε σχέση με τις προβλέψεις της το Φεβρουάριο, περίπου τρεις εβδομάδες πριν δημοσιοποιήσει τις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις για τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί απάντησε τα εξής: «Λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Η Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες εαρινές προβλέψεις της το Μάιο και θα συμπεριλάβει τα στοιχεία της προσεχούς αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ηπιότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής το Φεβρουάριο, δεδομένης της αβεβαιότητας που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, γύρω από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζει την ανάγκη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό και καλωσορίζουμε τη συμφωνία του Eurogroup του Απριλίου που οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Φωτό: AP Photo/Virginia Mayo)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΔΝΤ παραδέχεται πρωτογενές πλεόνασμα 3,3% για το 2016

SHARE:

24Media Network