Καραμούζης: Μείωση των κόκκινων δανείων από το πρώτο εξάμηνο του 2017

Καραμούζης: Μείωση των κόκκινων δανείων από το πρώτο εξάμηνο του 2017

Εκτιμήσεις του προέδρου της Eurobank Ν. Καραμούζη, για επιστροφή 25 δισ. στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τους επόμενους 18-24 μήνες

Την εκτίμηση ότι στους επόμενους 18 με 24 μήνες μπορούν να επιστρέψουν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα καταθέσεις ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, από την βελτίωση του οικονομικού κλίματος και των επιχειρηματικών προοπτικών, διατύπωσε ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, μιλώντας σήμερα στο Λονδίνο σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το Hellenic Observatory of London School of Economics και το Hellenic Bankers Association – UK.

Ο κ. Καραμούζης, αναφερόμενος εκτενώς στα κόκκινα δάνεια, εκτίμησε ότι με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στην ελληνική οικονομία, θα ξεκινήσουν να μειώνονται από το πρώτο εξάμηνο του 2017, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι σημερινές τάσεις στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

 Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η αντιστροφή της τάσης στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν είναι κάτι που συνδέεται μόνον με τη διαχείρισή τους από το τραπεζικό σύστημα που είναι απαραίτητη, αλλά και από την επιστροφή της χώρας σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, την άρση των capital controls, την πρόσβαση στις αγορές για χρηματοδότηση κλπ., είπε ο κ Καραμούζης.

 Μιλώντας γενικότερα για την οικονομία, ο κ. Καραμούζης είπε μεταξύ άλλων, «ότι θα πρέπει σε γενικές γραμμές να παραδεχτούμε, ότι η κοινή διάθεση έχει μεταστραφεί από τον θυμό και αρνητισμό που την χαρακτήριζε, στην νηφάλια αποδοχή της ανάγκης η Ελλάδα να τακτοποιήσει τα του οίκου της».

 «Η κυβέρνηση, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο τομέα των ιδιωτικοποιήσεων εφαρμόζει το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής με επιτυχία σε πολλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων», είπε ο κ. Καραμούζης.

SHARE:

24Media Network