Κλείνει μέχρι τα τέλη Μαΐου το deal Eurobank – doValue για την FPS

Κλείνει μέχρι τα τέλη Μαΐου το deal Eurobank – doValue για την FPS
Γραφεία της Eurobank Eurokinissi

Στην τηλεδιάσκεψη, που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου, η διοίκηση της doValue διευκρίνισε ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί, εντός Μαΐου.

Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου Cairo και της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων FPS της Eurobank από την doValue, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα στους αναλυτές η διοίκηση του ιταλικού ομίλου. 

Στην τηλεδιάσκεψη, που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Α’ τριμήνου, η διοίκηση της doValue διευκρίνισε ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί, εντός Μαΐου, όπως αναμενόταν, δηλαδή, βάσει του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος. Οι διαπραγματεύσεις της doValue με τη Eurobank συνεχίζονταν εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, με τη μόνη διαφορά ότι είχε ζητηθεί παράταση από τις 30 Απριλίου, οπότε είχε προγραμματιστεί αρχικά η ολοκλήρωση της συμφωνίας, για τις 10 Μαΐου, με ανοιχτό το περιθώριο για την ολοκλήρωση του deal μέχρι τα τέλη του μήνα.

Έμμεση επιβεβαίωση της συνέχειας των διαπραγματεύσεων είχε δώσει και η Moody’s, η οποία δεν υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Eurobank, αποφασίζοντας ότι είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που μπορεί να διατηρήσει τις θετικές προοπτικές (positive outlook), δεδομένης της συναλλαγής τιτλοποίησης και της ισχυρότερης ποιότητας ενεργητικού που θα έχει η τράπεζα, εξερχόμενη της κρίσης του κορονοϊού. Ουσιαστικά, η Moody΄s επιβεβαίωσε το πλεονέκτημα της Eurobank από την υλοποίηση του εμπροσθοβαρούς σχεδίου εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, το οποίο προχωράει κανονικά.

H ολοκλήρωση της συμφωνίας της Eurobank με την doValue θα “ξεπαγώσει” τα σχέδια των τραπεζών για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων, αφού με το χαρτοφυλάκιο Cairo θα εγκαινιαστεί η λειτουργία του “Ηρακλή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα