Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπερνά τα 215 εκατ. ευρώ το ποσό – Ποιες είναι οι πρόσθετες κατηγορίες δικαιούχων

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπερνά τα 215 εκατ. ευρώ το ποσό – Ποιες είναι οι πρόσθετες κατηγορίες δικαιούχων
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στα 215 εκατ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφτηκε για να καλύψει τα περίπου 300.000 νοικοκυριά που θα ευεργετηθούν από το βοήθημα.

Καλά νέα για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Η αύξηση του αρχικού ποσού (στα 215 εκατ. ευρώ), καλύπτεται από επιπλέον ποσό πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Νοέμβριο.

Με αυτό τον τρόπο καλύπτονται περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1.000.000 συμπολίτες μας. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 255.674 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:

Α. Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

Β. Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

Οι ως άνω πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών οι διαδοχικές αυξήσεις στο πρώτογενές πελόανσμα του 2019 έρχονται μετά την δήλωση του τέως υπουργού οικονομών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Βουλή τον Μάιο ότι με τα μέτρα ύψους 1,1 δις ευρώ που είχαν ενεργοποιηθεί τότε με βασικό κορμό την αποκαλούμενη 13η σύνταξη εξαντλούνταν ο όποιος δημοσιονομικός χώρος για το 2019

«Η νέα Κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο, τμήμα του οποίου διανέμει ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Έτσι, σήμερα, προχωράει στην αύξηση της σχετικής δαπάνης ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα