Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Με υπουργική απόφαση θα καθοριστεί το ακριβές ποσό που θα διατεθεί. Από πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα. Αρχικά θα διατεθούν 710 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αύξηση.

Το ακριβές ύψος ανάλογα με τις εισοδηματικές βαθμίδες θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, ώστε την ερχόμενη Τρίτη να ανοίξει η πλατφόρμα και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους, ώστε να γίνει η καταβολή.

Τσίπρας: Το κοινωνικό μέρισμα αφορά 3,5 εκατ. δικαιούχους

“Σήμερα καταθέτουμε μια διάταξη για το κοινωνικό μέρισμα. Είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε για τους πιο αδύναμους. Καταθέτουμε τη διάταξη σήμερα όπως ακριβώς πέρυσι τέτοιο καιρό. Από την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος έχουμε τη δυνατότητα και δίνουμε αντίστοιχο με το περσινό ποσό”, είπε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αρχικά προβλέπεται το ποσό των 710 εκατ. ευρώ που, ανάλογα με τις προσαρμογές, μπορεί να υπάρξει και σχετική αύξηση. Είπε ότι το ακριβές ύψος και τα κριτήρια θα καθοριστούν με ΚΥΑ που ευελπιστεί η κυβέρνηση να έχει βγει έως την ερχόμενη Δευτέρα ώστε την Τρίτη να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους ώστε τις 14 Δεκεμβρίου να γίνει η καταβολή στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μέτρο αφορά 1,3-1,4 εκ νοικοκυριά, περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα