Κοινοτικός αξιωματούχος: Ο ελληνικός προϋπολογισμός του 2020 θα εγκριθεί παρά τις συντηρητικές

Κοινοτικός αξιωματούχος: Ο ελληνικός προϋπολογισμός του 2020 θα εγκριθεί παρά τις συντηρητικές
Κομισιόν AP

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προβλέψεις της Commission αναφέρουν ότι η Ελλάδα δείχνει να μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού του 2020 προεξοφλεί στέλεχος της Commmission παρά το γεγονός ότι η φθινοπωρινές προβλέψεις της επιτροπής που δημοσιεύονται αύριο δεν συμφωνούν με τις Ελληινκές προβλέψεις κυρίως στο μέγεθος της ανάπτυξης

Οι αυριανές οικονομικές προβλέψεις της Commission δεν φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά το σ χέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2020 τόνιζε πριν λίγη ώρα κοινοτικό στέλεχος που ερωτήθηκε σχετικά .

Συνέχισε δε λέγοντας ότι αυτό προμηνύει την έγκριση του σ τις 20/11 όταν δημοσιευτεί η σχετική αίτηση . Η κοινοτική πηγή αναφ΄΄ερεται στην γνώμη επι του προϋπολογισμού η οποία δημοσιοποιείται για όλα τα κράτη μέλη την ίδια μέρα . Για το λόγο αυτό αύριο πριν την δημοσιοποίηση των φθινοπωρινών εκτιμήσεων της Commission θα έχουν την συνεδρίαση το κολεγίου των επιτρόπων όπου θα εξεταστούν τα προσχέδια όλων των προϋπολογισμών των κρατών μελών.

Η ίδια πηγή τόνιζε ότι και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Commission η Ελλάδα δείχνει να μπορεί να επιτύχει πρώτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη όμως απέχει από το 2,8% του ΑΕ που βλέπει η Κυβέρνηση για τον επόμενο χρόνο .

Ειδικά για την Ελλάδα όμως έκτος από την γνώμη της Επιτροπής για το σχέδιο τους προϋπολογισμού θα δοθεί στην δημοσιότητα και η έκθεση για την 4 αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα είναι περισσότερο «ενημερωμένη» . Τούτο με δεδομένο ότι θα έχει και τα νεότερα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού .

Το τρίτο κείμενο που θα δημοσιοποιηθεί για την Ελλάδα και για τα υπόλοιπα κράτη μέλη θα είναι η έκθεση δημοσιονομικών προοπτικών που θα εξετάζει τις ελλείψεις και τις προοπτικές της οικονομίας σε μακροοικονομιό επίπεδο σε εξαγωγές ανταγωνιστικότητα και απασχόληση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version