Κουράσης: Δύσκολα η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στον καταναλωτή

O γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Κουράσης
O γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Κουράσης EUROKINISSI

Ο κλάδος της εστίασης είχε τη μεγαλύτερη απορρόφηση όλων των οικονομικών πιέσεων τα χρόνια της κρίσης, αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ.

«Ακόμα και να δούμε μειώσεις στο φαγητό, δεν θα είναι σημαντικές» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" με τον Αντώνη Φουρλή και τη Στέλλα Γκαντώνα ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Κουράσης, αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

«Δηλαδή το σουβλάκι από 2,80 ευρώ το πολύ να πάει στα 2,70» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι ο κλάδος της εστίασης είχε τη μεγαλύτερη απορρόφηση όλων των οικονομικών πιέσεων τα χρόνια της κρίσης. Ο κ. Κουράσης άφησε να εννοηθεί ότι δύσκολα η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στον καταναλωτή.

Όλα αυτά τα χρόνια -όπως είπε- μόνο το 10% των εστιατόρων προχώρησε σε αυξήσεις καθώς οι υπόλοιποι απορρόφησαν τον ΦΠΑ συμπιέζοντας τα κέρδη τους.

ADVERTISING

«Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα, ο κάθε επιχειρηματίας είναι υπεύθυνος για το θέμα και υπόλογος στους πελάτες του» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φορολογικές Ελαφρύνσεις, ΦΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα: Σε ποια προϊόντα πέφτουν οι τιμές

Πακέτο ελαφρύνσεων: Μόνιμη 13η σύνταξη - Μείωση ΦΠΑ σε ενέργεια και εστίαση

Τσίπρας: Μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς

SHARE:

24Media Network