Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί την Τετάρτη

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κέντρο, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δεξιά και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αριστερά, στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2011. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ / ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΓΚΑΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. **
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κέντρο, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δεξιά και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αριστερά, στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2011. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ / ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΓΚΑΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. ** EUROKINISSI

Την Τετάρτη η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί. Έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Διαψεύδει η Γαλλία γαλλογερμανική πρωτοβουλία για το "ελληνικό ζήτημα"

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο είχε εκτάκτως την Τρίτη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία ενόψει της τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί με θέμα το επόμενο Eurogroup και την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Οι δύο άνδρες, βρίσκονταν σε ανοικτή επικοινωνία και με τον Λ. Παπαδήμο, ακολούθησε σύσκεψη με τραπεζίτες.

Μάλιστα, το γραφείο του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε ότι το Παρίσι και το Βερολίνο θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τη Τετάρτη, σημειώνοντας ότι θα γίνει στο τέλος της ημέρας.

Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Ρομπάι

Το απόγευμα στις 17:00 η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, θα συναντήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι .

Παρά τις φήμες, διαψεύδεται ότι θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο με την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές, δεν είναι δυνατόν να μην ασχοληθούν με την Ελλάδα.

Το γραφείο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί διέψευσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζονταν να δημοσιοποιήσουν μία κοινή ανακοίνωση σχετικά με την Ελλάδα, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα μία γαλλική κυβερνητική πηγή στο Reuters.

"Δεν θα υπάρξει καμία γαλλογερμανική πρωτοβουλία σήμερα", δήλωσε ένας αξιωματούχος του γραφείου του Σαρκοζί.

"Ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος. Επικοινώνησε με την Άγγελα Μέρκελ χθες για να συμφωνήσουν τις θέσεις που θα δημοσιοποιήσουν σήμερα. Θα αναλάβουν δράση σήμερα", είχε επισημάνει η γαλλική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Reuters.

Την Τρίτη το πρωί, η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι δεν πρέπει να φτάσει η Ελλάδα στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, κάτι που θα οδηγήσει σε ντόμινο στην ευρωζώνη.

Συνάντηση Βενιζέλου με "Ομάδα Δράσης"

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε, η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης (task force) για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Ερωτηθείς, πάντως, ο κ. Ράιχενμπαχ πριν από τη συνάντηση, εάν "η Ελλάδα θα τα καταφέρει;", απάντησε ότι "σκοπός της ομάδας είναι να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση".

Στόχος της ομάδας δράσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, ενώ οι εργασίες της θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Τηλεφωνική συνομιλία με Μπαρουάν

Τηλεφωνική συνομιλία με το Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπαρουάν είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εν όψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Πρωθυπουργού με την Αγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί.

Όπως έγινε γνωστό συζητήθηκε η εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πράσινο φως και για το δεύτερο πακέτο στήριξης

Τα μασάει η Μέρκελ για ελληνική χρεοκοπία

SHARE:

24Media Network