Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, αλλά ελάφρυνση του χρέους

Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, αλλά ελάφρυνση του χρέους
International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde answers a reporter's question during a press conference in Seoul, South Korea, Monday, Sept. 11, 2017. Lagarde is currently visiting to South Korea and participated in financial conferences in Seoul and met with top South Korean officials. (AP Photo/Lee Jin-man) AP / Lee Jin-man

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναγνώρισε πως στην Ελλάδα "έχει γίνει πολλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια" και πολλές θυσίες από τους Έλληνες πολίτες. Σημείωσε πάντως, πως πρέπει να συζητηθεί η ελάφρυνση χρέους, ενώ το Ταμείο θα "προσέχει" ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των δεσμεύσεων

“Δεν ζητάμε κανένα νέο μέτρο για την Ελλάδα, ζητάμε να εφαρμοστούν μόνο όσα έχουμε συμφωνηθεί”, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση για το ελληνικό πρόγραμμα και τις απαισιόδοξες προβλέψεις του Ταμείου για το 2018.

Σε ερώτηση που της έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξη στο πλαίσιο της φθινοπωρινής συνόδου του ΔΝΤ η Γενική διευθύντρια του Ταμείου αναφερόμενη στο ελληνικό πρόγραμμα τόνισε, ότι “έχει γίνει πολλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια”, κάνοντας λόγο για τεράστιες προσπάθειες από τους Έλληνες πολίτες, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. “Πρέπει όμως να συζητήσουμε και για την ελάφρυνση χρέους και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν”, είπε.

Τόνισε ακόμη, ότι για το Ταμείο οι υποχρεώσεις της Ελλάδας συνοψίζονται στο πρόγραμμα στο οποίο έχουν συμφωνήσει με τις ελληνικές αρχές τον Ιούλιο σημειώνοντας “δεν ζητάμε νέα μέτρα, θέλουμε συμμόρφωση με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, και θα προσέχουμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε Ευρώπη και Ελλάδα στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και για να δούμε ποια μέτρα μπορεί να είναι αναγκαία στη διαδικασία”.

Για τον φίλο μου τον Βόλφγκανγκ λυπάμαι, που φεύγει

Η κ. Λαγκάνρτ είχε μια καλή κουβέντα και για τον τέως υπουργό οικονομικών της Γερμανίας κ Βόλγκανγκ Σόϊμπλε «Για τον φίλο μου τον Βόλφγκανγκ λυπάμαι που φεύγει» είπε απαντώντας σε ερώτημα για την αποχώρηση του κ. Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Ήταν ένας βράχος, ήταν ένας γίγαντας, ήταν απίστευτα σταθερός» ανέφερε η κυρία Λαγκάρντ, αναγνωρίζοντας ότι μεταξύ τους υπήρχαν και διαφωνίες.

Μιλώντας για την διεθνή οικονομία είπε ότι η παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίζεται. “Αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή και προσφέρει μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν βασικές προκλήσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των μεσοπρόθεσμων κινδύνων”, σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Μιλώντας ευρύτερα για την παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι το 70% του πλανήτη βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης…

(Φωτογραφία: AP / Lee Jin-man)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα