Λε Μερ: Περισσότερη αλληλεγγύη στις χώρες της κρίσης

French Economy Minister Bruno Le Maire gives a press conference in Paris, Wednesday, Sept. 27, 2017. Le Maire is defending a deal to merge French high-speed train maker Alstom with Germany's Seimens as crucial to keeping European industry globally competitive. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
French Economy Minister Bruno Le Maire gives a press conference in Paris, Wednesday, Sept. 27, 2017. Le Maire is defending a deal to merge French high-speed train maker Alstom with Germany's Seimens as crucial to keeping European industry globally competitive. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

Στήριξη στην Ελλάδα παρείχε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη, καθώς υπάρχουν χώρες που βρίσκονται σε αβάσταχτη κρίση χωρίς να ευθύνονται για αυτήν, όπως η Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, που επισκέφθηκε χθες το Βερολίνο, επισήμανε ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στην ευρωζώνη και στον τρόπο λειτουργία της.

Όπως διευκρίνισε, «χρειαζόμαστε περισσότερη ευθύνη, όλοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες, αλλιώς δεν είναι εφικτή η κοινή μας περιπέτεια. Χρειαζόμαστε και περισσότερη αλληλεγγύη, διότι υπάρχουν κράτη που βρίσκονται σε μια αβάσταχτη κρίση χωρίς να ευθύνονται γι' αυτήν. Σε αυτό το σημείο σκέφτομαι για παράδειγμα τι έχουν περάσει η Ισπανία και η Ελλάδα».

ADVERTISING

Ο Λε Μερ ζήτησε στενότερη διμερή συνεργασία με τη Γερμανία, τονίζοντας ότι «πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Ο Μπρουνό Λε Μερ διατύπωσε τη στήριξή του στις ιδέες που έχει διατυπώσει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με στόχο την ευρωπαϊκή εμβάθυνση (μεταξύ άλλων για κοινό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη αλλά και ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών), προτείνοντας να συνεργαστούν στενότερα η Γερμανία και η Γαλλία, να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και να οικοδομήσουν μία Τραπεζική Ένωση.

«Γνωρίζω ότι πρέπει να επιταχύνουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση τώρα η ποτέ», υπογράμμισε ο Λε Μερ, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να είναι η Ευρώπη ισχυρότερη απέναντι σε ΗΠΑ και Κίνα και να ενισχυθούν οι επενδύσεις με στόχο την τεχνολογική ανάπτυξη. «Τρίτος λόγος είναι η βούληση του λαού», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εξελέγη στη Γαλλία ένας πρόεδρος που προτείνει περισσότερη Ευρώπη. Και έχουμε μια καγκελάριο με μεγάλη εμπειρία σε ό,τι αφορά την Ευρώπη. Αυτή είναι μια ευκαιρία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λε Μερ: Κυρώσεις στα κράτη που δεν παρέχουν πληροφορίες για τη φοροδιαφυγή

SHARE:

24Media Network