Μ. Βέργη – Intrum Hellas: Ρυθμίσεις και moratoria 8,5 δις. aπό την Intrum

Μ. Βέργη – Intrum Hellas: Ρυθμίσεις και moratoria 8,5 δις. aπό την Intrum
Κίνηση unsplash

H Intrum Hellas βοηθά τους πελάτες της να ενταχθούν και σε κρατικά προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεων και άλλα, παρέχοντάς τους, εξειδικευμένες συμβουλές για προγράμματα.

«Στην Intrum Hellas προσφέραμε εξειδικευμένες ρυθμίσεις άνω των 5 δισ. ευρώ και moratoria που υπερέβησαν τα 3,5 δισ. ευρώ ενώ βοηθήσαμε τους δανειολήπτες, να αξιοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέτρα, περιλαμβανομένου του προγράμματος Γέφυρα II όπου εντάξαμε περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις», ανέφερε η Μαρία Βέργη, Deputy General Manager, Επικεφαλής SME Recovery της Intrum Hellas, μιλώντας στο συνέδριο Fin Forum 2022.

Όπως πρόσθεσε, η εταιρεία βοηθά τους πελάτες της να ενταχθούν και σε κρατικά προγράμματα ΕΣΠΑ, επιδοτήσεων και άλλα, παρέχοντάς τους, τόσο εξειδικευμένες συμβουλές για προγράμματα στα οποία ήταν επιλέξιμοι βάσει γεωγραφίας, κλάδου και λοιπών χαρακτηριστικών τους ενώ τους προσφέρει ειδικό help desk, εντελώς δωρεάν.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, οι ρυθμίσεις δανείων που ίσχυαν, τροποποιήθηκαν και προσαρμόστηκαν βάσει των νέων business plans κάθε εταιρείας, ανάλογα με τον κλάδο της και τις δικές της ιδιαιτερότητες, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περίμετρο της Intrum να έχουν σε σημαντικό βαθμό αντιμετωπιστεί, είπε η κυρία Βέργη.

Επισήμανε δε, ότι οι πρόσφατες συνθήκες και κυρίως η αύξηση του ενεργειακού κόστους και του κόστους των πρώτων υλών, οι οποίες με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, δεν είναι ορατό σήμερα πόσο καιρό θα διαρκέσουν, δημιουργούν νέες και σοβαρές προκλήσεις.

«Και εδώ θα είμαστε δίπλα στους πελάτες μας όπως εξάλλου έχουμε ήδη αποδείξει με τις ενέργειές μας κατά την πανδημική κρίση. Έχοντας πολύ σημαντική τεχνογνωσία ώστε να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα του κάθε πελάτη, για τους βιώσιμους πελάτες, θα παράσχουμε τις κατάλληλες λύσεις», σημείωσε.

Ήδη είναι σε εξέλιξη μια τέτοια συναλλαγή για 74 ξενοδοχεία, 4 και 5 αστέρων με 4.300 δωμάτια, η οποία έχει συγκεντρώσει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ επίκεινται ανάλογες κινήσεις και σε άλλους κλάδους.

Με τη συνδρομή του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, δάνεια μεγάλου ύψους θα επανέλθουν «θεραπευμένα» στις τράπεζες εντός του 2022, εκτίμησε η κυρία Βέργη. Η Intrum Hellas έχει ήδη επιστρέψει επιχειρηματικά δάνεια άνω των 650 εκ. ευρώ και υλοποιεί αντίστοιχο σχεδιασμό επιστροφής για όλα τα δάνεια που αφορούν βιώσιμες επιχειρήσεις ενώ ανάλογες κινήσεις γίνονται και στα δάνεια ιδιωτών που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Αναφερόμενη στη δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων, η κυρία Βέργη ανέφερε ότι η Intrum Hellas, ειδικά στα επιχειρηματικά χαρτοφυλάκια, διαχειρίζεται περίπου 100.000 ακίνητα ενώ η εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Intrum Hellas REO Solutions, διαχειρίζεται περίπου 8.000 ακίνητα, τα οποία θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα έτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα