Μαυραγάνης: Θα είναι μειωμένη η φορολογία ακινήτων

ΑΘΗΝΑ-Βουλή, νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για το φορολογικό// Στη φωτογραφία ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (δ) και ο  Γιώργος Μαυραγάνης (α), υφυπουργός οικονομικών.(EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ-Βουλή, νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για το φορολογικό// Στη φωτογραφία ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (δ) και ο Γιώργος Μαυραγάνης (α), υφυπουργός οικονομικών.(EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μειωμένη θα είναι η φορολογία ακινήτων που θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης

Δεδομένη είναι η μείωση στη φορολογία ακινήτων, όπως αυτή θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, υπογράμμισε, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

"Οι πολίτες ενδιαφέρονται να πληρώσουν λιγότερο φόρο και η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα, έχει -και δια στόματος πρωθυπουργού- ανακοινώσει ότι αυτό που θα επιβάλλεται για το έτος 2013 θα είναι μειωμένο", δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης και ανέφερε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.

"Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι κινείται στην κατεύθυνση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, υπάρχει ένα θέμα για τη μετάβαση και γι’ αυτό η ΔΕΗ και το 2013 μπορεί να αξιοποιηθεί για την είσπραξη αυτού του φόρου", προσέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και εργάζεται για τη μείωση του φόρου και την ανακούφιση των πολιτών, διότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολιτική κατανόησης και λογικής.

Άφησε δε "ανοιχτό παράθυρο" για παρέμβαση στο πρόβλημα με τα λανθασμένα ΕΕΤΗΔΕ, στις περιπτώσεις που οι δήμοι δεν είχαν σπεύσει εγκαίρως να διαβιβάσουν τις διορθώσεις στα τετραγωνικά ακινήτων. Όπως είπε, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της λύσης προβλήματος.

Τα παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε το ΣτΕ, που είπε ότι το ΕΕΤΗΔΕ είναι έκτακτος φόρος και ως τέτοιος πρέπει να εισπραχθεί μόνο το 2011 και το 2012, αλλά και τον Άρειο Πάγο, που είπε ότι το ΕΕΤΗΔΕ μπορεί να εισπράττεται από τις εφορίες.

Κατήγγειλε επίσης ότι στη θέση του ΕΕΤΗΔΕ έρχεται ένα σούπερ χαράτσι, το οποίο θα επεκταθεί και σε άλλες δομημένες και αδόμητες επιφάνειες, τη στιγμή που ο λαός δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες.

Είπε επίσης ότι μπορεί να καταθέσει "ένα μάτσο λογαριασμούς, περιπτώσεων που κόπηκε το ρεύμα σε καταναλωτές επειδή δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ".

"Το ρεύμα δεν κόβεται για μη πληρωμή ΕΕΤΗΔΕ και όποιες τυχόν τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις υπηρεσίες", είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, θυμίζοντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ και σήμερα μπορεί να αποκόπτεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εισπράττεται από τις εφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντικειμενικές αξίες: Μειώσεις σε ακριβές περιοχές, αυξήσεις στις φθηνότερες

Εξετάζουν μείωση 15% στο χαράτσι για τα ακίνητα

SHARE: