Στην τελική ευθεία. 'Εκλεισαν τα 'μεγάλα' με τους θεσμούς

Justice and Home Affairs Council meeting in Brussels, Belgium on Nov. 18, 2016 /       ,   18 , 2016
Justice and Home Affairs Council meeting in Brussels, Belgium on Nov. 18, 2016 / , 18 , 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών για αποκρατικοποιήσεις, χρηματοοικονομικά και εργασιακά. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα έχουν λυθεί τα μεγάλα θέματα και έχουν μείνει ανοιχτά διάσπαρτα ζητήματα. Παρά την εμμονή του ΔΝΤ, η ίδια πηγή θεωρεί ότι το Ταμείο δε σκοπεύει να κωλυσιεργήσει

Την Παρασκευή μπαίνει στην τελική ευθεία συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση με την συμπλήρωση των δύο κειμένων των μνημονίων, που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές από την αρχή της εβδομάδας .

Αυτό τόνιζε  υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών μετά την πρώτη εφ' όλης της ύλης σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των ομάδων των θεσμών, έγινε ο προγραμματισμός των συναντήσεων για το επόμενο τριήμερο με προοπτική η συνομιλίες να ολοκληρωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας .

Υψηλόβαθμη πηγή του ΥΠΟΙΚ, τόνιζε μετά την σύσκεψη ότι εκτός από τα μέτρα και τα αντίμετρα για την διετία 2019 -2020, συζητήθηκαν τα χρηματοοικονομικά, τα εργασιακά και οι αποκρατικοποιήσεις.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του ΥΠΟΙΚ, οι δύο πλευρές έχουν δώσει εντολή στα τεχνικά κλιμάκια, που επεξεργάζονται σταδιακά τα κείμενα και της ελλνικής πλευράς και των θεσμών, να βρούν όσο το δυνατό περισσότερα σημεία σύγκλισης, ώστε να μείνουν μόνο αυτά, που απαιτούν πολιτικές αποφάσεις. Αυτά αναμένεται να κλείσουν σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου και ηγεσίας των ομάδων των θεσμών.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι, "λύσαμε 7-8 μεγάλα ζητήματα κι έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα. Αυτή ήταν η πολιτική Νταϊσελμπλούμ".

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ΔΝΤ επιμένει σε κάποια θέματα που δεν αρέσουν στην ελληνική πλευρά, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ομάδα του Ταμείου δεν έχει διάθεση να κωλυσιεργήσει με τις διαπραγματεύσεις.

"Δεν νομίζω ότι αυτές οι απαιτήσεις του ταμείου θα καθυστερήσουν την συμφωνία" κατέληξε ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, Συμφωνία, Ευκλείδης Τσακαλώτος
SHARE:

24Media Network