Ο "πόλεμος" της ΕΚΤ στον κορονοϊό, ρίχνει την απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Ο "πόλεμος" της ΕΚΤ στον κορονοϊό, ρίχνει την απόδοση των ελληνικών ομολόγων
Ομόλογα

Η προαναγγελία μέτρων από την ΕΚΤ έφερε νέα πτώση στις αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων.

Τα ιταλικά και ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία επηρεάστηκαν περισσότερο από τις μαζικές πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας, έκαναν ισχυρό ράλι την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων μειώθηκε 10 μονάδες βάσης στο 1,05% από 1,23% στην προηγούμενη συνεδρίαση, οπότε σημείωσαν το υψηλότερο επίπεδο πέντε εβδομάδων. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε 14 μονάδες βάσης στο 1,24%.

Αντίθετα, οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης αυξήθηκαν, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ακολούθησε τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμη να προστατεύσει την οικονομία από την έξαρση του κορονοϊού.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων σημείωναν άνοδο 4 μονάδων βάσης στο -0,58% σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο έξι μηνών -0,67% που σημειώθηκε τη Δευτέρα. Με τον ιό να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες είναι υπό πίεση για να στηρίξουν την ανάπτυξη, η οποία δοκιμάζεται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, την εξασθένιση της ζήτησης, τις αποδιαρθρώσεις των αλυσίδων προσφοράς και τις μαζικές πωλήσεις στις αγορές.

Η ΕΚΤ δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πάρει «κατάλληλα και στοχευμένα» μέτρα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό. Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 αναμένεται να έχουν τηλεδιάσκεψη την Τρίτη για να συζητήσουν μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο Reuters.

H EKT ετοιμάζει μέτρα για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την έξαρση του κορονοϊού, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων. Η Αυστραλία μείωσε το βασικό επιτόκιό της σε χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ, με την κεντρική τράπεζά της να είναι η πρώτη που έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ομόλογα, Ιταλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network