Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις Covid για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις Covid για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Πολυκατοικίες στην Αθήνα Eurokinissi

Η απόφαση αφορά τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και τροποποιητικές δηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο.

Τη δυνατότητα υποβολής από τις 4 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου των δηλώσεων μεταβολής μισθωματος (Covid) για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων εισπράττουν μειωμένο κατά 40% μίσθωμα δίνει απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η απόφαση αφορά στις δηλώσεις:

α) Για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και

β) Τις τροποποιητικές για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο. Η παραπάνω χρονική προθεσμία ισχύει και για την τυχόν υποβολή των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν πριν την υποβολή των Δηλώσεων Covid.

Η αποδοχή από τους μισθωτές των αρχικών Δηλώσεων Covid για Μάρτιο έως και Ιούνιο 2020, καθώς και των τροποποιητικών Δηλώσεων Covid για Μάρτιο έως και Αύγουστο 2020, μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και την 1η Οκτωβρίου 2020.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκοϋρας αναφερόμενος στο θέμα των μειωμένων ενοικίων τόνισε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για χρόνο αλλά και τις κατηγορίες επιχειρήσεων για τις οποίες θα παραταθεί το μέτρο καθώς επίσης και για την φορολογική αντιμετώπιση των εθελοντικών μειώσεων μισθωμάτων που θέλει να προσχωρήσει μια μερίδα ιδιοκτητών ακινήτων μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα