H Moody’s αναβάθμισε και τις ελληνικές Τράπεζες

H Moody’s αναβάθμισε και τις ελληνικές Τράπεζες
Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος eurokinissi

Η Moody's αναβάθμισε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., της Alpha Bank AE και της Eurobank Ergasias SA στο Caa1 από το Caa2.

Σε αναβάθμιση και των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s σε συνέχεια της διπλής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα η Moody’s Investors Service (Moody’s) αναβάθμισε τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., της Alpha Bank AE και της Eurobank Ergasias SA στο Caa1 από το Caa2, επιβεβαίωσε την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και την Παγκρήτια Cooperative Bank Ltd για την μακροπρόθεσμη κατάθεση στο Caa2 και επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη κατάθεση της Attica Bank SA στο Caa3.

Αναβάθμισε  επίσης τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις κινδύνου αντισυμβαλλομένων (CRA) της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., της Alpha Bank AE και της Eurobank Ergasias AE σε B2 (cr) από την B3 (cr), αναβαθμίζοντας την CRA της Αττικής Τράπεζα Α.Ε. σε B3 (cr) από την Caa1 (cr) και επιβεβαίωσε την CRA της Παγκρήτιας Συνεργατικής Τράπεζας Λτδ στην B3 (cr). Οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις κινδύνου αντισυμβαλλομένου (CRR) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Eurobank Ergasias S.A. αναβαθμίστηκαν σε B2 από το Caa1, ενώ οι CRR της Τράπεζας Πειραιώς S.A. και Alpha Bank AE αναβαθμίστηκαν στο Β3 από το Caa1. Η μακροπρόθεσμη CRR της Attica Bank S.A. αναβαθμίστηκε στο Caa1 από το Caa2 και η CRR της Pancretan Cooperative Bank Ltd επιβεβαιώθηκε στο B3. Όλες οι βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις των τραπεζών επιβεβαιώθηκαν σε Not-Prime (NP), (NP) και NP (cr).

Οι εγγυημένες από την κυβέρνηση ανώτατες αξιολογήσεις του προγράμματος MTN της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Alpha Bank AE και της Eurobank Ergasias S.A., αναβαθμίστηκαν και στην (P) B1 από το (P) B3, σύμφωνα με την πρόσφατη αναβάθμιση της Moody’s από την κυβέρνηση της Ελλάδας. Παράλληλα, η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση (BCA) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., της Alpha Bank AE και της Eurobank Ergasias SA σε caa1 από το caa2, επιβεβαίωσε την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. στο caa2 και της Attica Bank SA και της Pancretan Cooperative Bank Ltd σε caa3.

Τέλος οι προοπτικές των αξιολογήσεων των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., της Alpha Bank AE και της Eurobank Ergasias SA μεταβλήθηκαν σταθερά από τις θετικές, ενώ οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., Αττικής Τράπεζας Α.Ε. και Παγκρήτιας Συνεργατικής Τράπεζας Λτδ άλλαξαν σε θετικό από σταθερό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα