Μοσκοβισί: Το Eurogroup θα επικυρώσει τη γνώμη της Κομισιόν για τον ελληνικό προϋπολογισμό

Ο Γάλλος Επιτρόπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και ότι οι περικοπές συντάξεων δεν είναι αναγκαίες.

Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι δυνατό να συνδυαστούν οι "σοβαρές" πολιτικές με μια κοινωνική "προσέγγιση" κατά των αποκλεισμών, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την είσοδό του στη σημερινή συνεδρίαση.

"Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα. Όπως υποστηρίζαμε πάντα, οι περικοπές των συντάξεων δεν είναι αναγκαίες" επισήμανε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup θα επικυρώσει τη γνώμη της Επιτροπής για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

ADVERTISING

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι έχει αλλάξει η "προσέγγιση" και ότι υπάρχει "πρόοδος" μετά τις συζητήσεις στο Μπουένος 'Αιρες το περασμένο Σαββατοκύριακο. "Υπάρχει νέα διαθεσιμότητα για ανταλλαγή απόψεων και διάλογο", είπε, σημειώνοντας ότι έχουν προκύψει "νέες ιδέες και προτάσεις στη σωστή κατεύθυνση". Οι διαδικασίες, εξήγησε, έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο συνεχίζεται ο διάλογος.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προϋπολογισμός, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΝΔ δυσφορεί για το "τέλος τα μνημόνια" του Μοσκοβισί, η κυβέρνηση απαντά πως είναι αλήθεια

Τζανακόπουλος: Ο Χατζηδάκης θύμωσε με την αλήθεια

Έντονη δυσφορία Χατζηδάκη από τις δηλώσεις Μοσκοβισί

SHARE:

24Media Network