Μπους κατά Τραμπ: Έτσι αμφισβητούνται τα εκλογικά αποτελέσματα σε “μπανανία”

Μπους κατά Τραμπ: Έτσι αμφισβητούνται τα εκλογικά αποτελέσματα σε “μπανανία”
Former President George W. Bush speaks during the funeral service for the late Rep. John Lewis, D-Ga., at Ebenezer Baptist Church in Atlanta, Thursday, July 30, 2020. (Alyssa Pointer/Atlanta Journal-Constitution via AP, Pool) AP

Οργισμένη ανακοίνωση του πρώην Αμερικανού προέδρου. Κάνει λόγο για "δημοκρατία μπανάνας" και δηλώνει απογοητευμένος απο "την απερίσκεπτη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών ηγετών¨.

Ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους καταδικάζει τις ταραχές στις ΗΠΑ και σε ανακοίνωσή του τονίζει: “Έτσι αμφισβητούνται τα αποτελέσματα των εκλογών σε μια δημοκρατία μπανάνας”

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτηρίζει την εισβολή στο τκίριο του Καπιτωλίου ως «ενοχλητική» και «θλιβερή»

Ενώ ο Μπους δεν αναφέρει το όνομα του Προέδρου Τραμπ, υπάρχει σαφής αναφορά στη δήλωσή του τόσο στον Τραμπ όσο και σε άλλους Ρεπουμπλικάνους αξιωματούχους:

“Είμαι απογοητευμένος από την απερίσκεπτη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών ηγετών από τις εκλογές και από την έλλειψη σεβασμού που φαίνεται σήμερα για τα θεσμικά μας όργανα, τις παραδόσεις μας και την επιβολή του νόμου “.

Ο Τζορτζ Μπους κλείνει την ανακοίνωσή του αναφέροντας πως η χώρα μας είναι “πιο σημαντική από την πολιτική αυτή την ώρα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα