Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες Πεπόνη – Μουζακίτη

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες Πεπόνη – Μουζακίτη

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες περί παρέμβασης στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων διέταξε ο Ι. Τέντες. Ζητά διευκρινίσεις από τους Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη

Διευκρινίσεις για τους ισχυρισμούς τους περί “υπαγόρευσης” και “απαγόρευσης” ζητά από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Τέντες ζήτησε από τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Φ. Μακρή, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να διευκρινίσουν τί εννοούν, όταν λένε ότι “δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος”.

Παράλληλα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κλήθηκαν ήδη από τον επιβλέποντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, να παρέχουν μέσα στην ημέρα προφορικές εξηγήσεις για τους λόγους που ζητούν την αντικατάσταση τους από τις θέσεις που κατέχουν από την 9η Μαΐου 2011.

Μπρακουμάτσος: “Οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων θα διερευνηθούν”

Τη διερεύνηση των καταγγελιών που οδήγησαν στην παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων ζήτησε νωρίτερα σήμερα και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Π. Μπρακουμάτσος.

Σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μπρακουμάτσος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι εν λόγω καταγγελίες θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.

Την διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησαν χθες και οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Μιλ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισαν “βεβιασμένη” και “υπερβολική” την παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, 

Οι υπουργοί ζήτησαν στοιχεία για το ζήτημα της “υπαγόρευσης ή απαγόρευσης” κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους υπαινιγμούς και αοριστίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς, ταγμένους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.

Στην επιστολή παραίτησής τους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ανέφεραν μεταξύ άλλων:

“Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση”, υποστηρίζουν στην επιστολή τους.

“Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία- με γνώμονα πάντα την νομιμότητα- ήταν πάντα δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη”.

“Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα