Νέο κούρεμα 15% - 45% σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ.           ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ )
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ. ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ ) EUROKINISSI

Ψαλίδι από 15% ως 45% οι μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις. Το σκάνδαλο με τον εσωτερικό δανεισμό του ΙΚΑ

Προ των πυλών βρίσκεται νέο κούρεμα από 15% έως 45% στις επικουρικές συντάξεις, ιδιαίτερα στα Ταμεία που έχουν εξαιρεθεί από την ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), καθώς και στα εφάπαξ.

Ήδη, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία" , έγινε η πρώτη μείωση κατά 30% στις επικουρικές συντάξεις του Μαρτίου για τους ασφαλισμένους στο επικουρικό ταμείο των τροφίμων το οποίο παρέμεινε με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Τα κεφάλαια του ΕΤΕΑ (ενιαίο επικουρικό) χρησιμοποιήθηκαν για εσωτερικό δανεισμό του ΙΚΑ που ήδη ξεπερνά τα 9,5 δισ. ευρώ, ενώ το ταμείο θα κλείσει με έλλειμμα 163 εκατ. ευρώ, γεγονός που φέρνει νέα μεγάλο ψαλίδι στις επικουρικές. Μάλιστα δεν αποκλείεται αν προκύψει έλλειμμα να γίνεται αναπροσαρμογή της σύνταξης κάθε τρίμηνο.

Στα τέσσερα ταμεία που έμειναν εκτός του ΕΤΕΑ, ήδη έγιναν μειώσεις στο Επαγγελματικό Ταμείο Ασφαλισμένων Τροφίμων κατά 30%, ενώ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν αποκλείονται νέες μειώσεις 20% κατά μέσο όρο για το 2014.

Στο μεταξύ ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες και επρόκειτο να ισχύσει το 2014, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

SHARE: