Νέο μήνυμα από ΗΠΑ: Είναι συμφέρον όλων μας η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

Νέο μήνυμα από ΗΠΑ: Είναι συμφέρον όλων μας η συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

Συνεχείς παρεμβάσεις από τον Λευκό Οίκο για να τελειώσει το θρίλερ των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της. Τι δήλωσε ο Τζος Έρνεστ, για το ΔΝΤ και την μελλοντική συμφωνία

"Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών σε αυτές τις συνομιλίες να επιλύσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία που δεν θα δημιουργήσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Τζος Ερνεστ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι πλευρές θα καθίσουν με καλή πίστη και θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιεί τις ανησυχίες τους.

Όταν ρωτήθηκε αν το ΔΝΤ είναι μεταξύ αυτών των πλευρών, ο κ. Ερνεστ απάντησε: "Είναι σαφές ότι το ΔΝΤ είναι μέρος των συνομιλιών και οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν έναν ρόλο να παίξουν. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα".

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι με την πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία που δεν θα προκαλέσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσακαλώτος: Εξετάζουμε μία μεσοπρόθεσμη συμφωνία για έναν χρόνο, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας

Αυστηρή προθεσμία μιας εβδομάδας στην Ελλάδα από το Euro Working Group. Συμφωνία... ή τίποτα

Brussels Group: Διάψευση για τελεσίγραφο. Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

SHARE:

24Media Network