Νταλάρα: Έλληνες, ψηφίστε τα νέα μέτρα

Νταλάρα: Έλληνες, ψηφίστε τα νέα μέτρα

Ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα το 2012 βλέπει ο Τσαρλς Νταλάρα, σε περίπτωση που οι Έλληνες πολιτικοί υπερψηφίσουν το νέο οικονομικό πρόγραμμα. Συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα

Έκκληση προς τους Έλληνες βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση απευθύνει ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταλάρα υπογραμμίζει τα οφέλη που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους, εξηγώντας ότι "θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού" που αντιστοιχεί, όπως λέει, "σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου".

Η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, λέει ο κ. Νταλάρα και επικρίνει όσους δίνουν υπερβολικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.

Εμφανίζεται εξάλλου αισιόδοξος ότι το κούρεμα του χρέους, το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικοδόμηση μιας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας.

Εάν γίνουν όλα αυτά, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013 τη σημερινή ύφεση και επώδυνη λιτότητα θα αντικαταστήσουν η ανάπτυξη και μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Νταλάρα μιλά πάντως για ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα, που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη καθυστέρηση, και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συμμετοχής στο «κούρεμα» της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών χωρών.

SHARE:

24Media Network