Ο τουρισμός της Αθήνας στο επίκεντρο του υπουργείου Τουρισμού

Ο τουρισμός της Αθήνας στο επίκεντρο του υπουργείου Τουρισμού
Τουρίστες στον βράχο της Ακρόπολης shutterstock

Θετικότερη του αναμενόμενου κίνηση επισκεπτών και τον Οκτώβριο στην Αθήνα, σύμφωνα με το αεροδρόμιο Αθηνών.

Η προώθηση του τουρισμού της Αθήνας επιχειρείται μέσα από σειρά ενεργειών και επαφών του αρμόδιου Υπουργού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής ανάπτυξης του αεροδρομίου, καθώς και ανάλυσης των κοινών στόχευσης κατά τη διάρκεια μετάβασης στις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει από την κρίση της πανδημίας. Ο κ. Παράσχης διαπίστωσε μια θετικότερη του αναμενόμενου κίνηση επισκεπτών και τον Οκτώβριο, ενώ ανέπτυξε το πλέγμα των δράσεων και κινήτρων για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και πέραν των περιόδων αιχμής.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί επαφές με τους ξενοδόχους της Αθήνας, με αεροπορικές εταιρείες και tour operators με στόχο την προώθηση του τουριστικού ρεύματος προς Αθήνα. Πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της TUI και προέβαλε τις δυνατότητες ανάδειξης της Αθήνας ως προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, με τα στελέχη της TUI να εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την προοπτική αυτή. Συνάντηση πραγματοποίησε και με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού όπου τους παρουσίασε την πρόταση της TUI και συμφωνήθηκε να προγραμματιστεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση εργασίας μεταξύ των δύο φορέων, για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα