Οι Έλληνες έκρυψαν 49 δισ. ευρώ σε σεντούκια

Οι Έλληνες έκρυψαν 49 δισ. ευρώ σε σεντούκια

Διαβάστε στο NEWS 247 τα στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων, που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Το ασύλληπτο ποσό των 49 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν κρύψει οι Έλληνες, από το 2009 όταν ξεκίνησαν οι μαζικές αναλήψεις καταθέσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή.

Οι καταθέσεις, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν κοστίσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνολικά 65 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας από το Βήμα της Βουλής δήλωσε ότι από τα 65 δισ. μόνον τα 19 δισ. έχουν φυγαδευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού.

Οι Έλληνες προτίμησαν τη Βρετανία, όπου και κατέθεσαν περίπου 5 δισ. και δευτερευόντως την Ελβετία, στην οποία επένδυσαν περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

"Τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες για να τα σώσουν, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή , φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

SHARE:

24Media Network