Οι γάλλοι τουρίστες πλημμύρισαν την Ελλάδα

Οι γάλλοι τουρίστες πλημμύρισαν την Ελλάδα

Το 2017 κλείνει με ποσοστιαία αύξηση 15% στις αφίξεις, ενώ μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις για το 2018 αγγίζουν το +10%.

Λίγες ημέρες πριν τη διάσκεψη του ΟΟΣΑ για τον τουρισμό και «τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη», που θα γίνει 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι, με την Ελλάδα να έχει την προεδρία της διάσκεψης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης IFTM- TopResa, στο Παρίσι όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο και έχουν δυναμική  παρουσία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

Το 2017 θα κλείσει με αύξηση 15%  των αφίξεων σε σχέση με το 2016. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια.

ADVERTISING

Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2018.

Η Ελλάδα αποτελούσε  στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων. Μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και  προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, το2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους.

Με προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού στην δυναμική στήριξη της γαλλικής αγοράς και σε συνέχεια των συναντήσεων και των διαπραγματεύσεων το 2016, οι εκπρόσωποι κορυφαίων tour operators, μεταξύ των οποίων οι TUI Γαλλίας, Thomas Cook, και Κaravel τόνισαν στην υπουργό ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε μία πολύ δυναμική τουριστική αγορά για τους Γάλλους. Ως εκ τούτου, με ζητούμενο την ενίσχυση της παρουσίας τους και δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα και με την αποτελεσματική  συνεργασία που έχουν καθιερώσει με τον ΕΟΤ Γαλλίας, διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, στην ανάπτυξη νέων τουριστικών συνεργασιών και νέων επενδυτικών κινήσεων. 

Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των αερομεταφορέων της Γαλλίας ενημέρωσαν  ότι το 2016 ήταν μία εξαιρετική χρονιά, μετά από τη συμφωνία στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης TOPRESA, για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους και η συνδεσιμότητα ενισχύεται για το 2018 με περισσότερες πτήσεις.

Ειδικότερα:

  • Η Air France προτίθεται να αυξήσει  τον συνολικό αριθμό των πτήσεων της για την Ελλάδα, να  διατηρήσει  τη νέα σύνδεση Τουλούζη - Αθήνα που εγκαινίασε το 2017 που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και να επεκτείνει το πτητικό της πρόγραμμα και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.
  • Η Transavia France επίσης θα πυκνώσει τα δρομολόγια για την Ελλάδα και προχωρά το 2018 στη επιμήκυνση του θερινού πτητικού προγράμματος σε σχέση με το 2017.

Στο περιθώριο της έκθεσης, η Ελενα Κουντουρά  συναντήθηκε με τον ν κ. Jean- Pierre Mas, γενικό διευθυντή της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας, Les Enterprises du Voyage, συζητώντας να διοργανωθεί στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης το 2018.

Συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής  του Εθνικού Οργανισμού της Γαλλίας, ATOUΤ France, Christian Μantei και επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τουρισμό.

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη φέτος παρουσία TOPRESA με μεγαλύτερο περίπτερο 170 τ.μ. όπου φιλοξενούνται 17 συνεκθέτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλεται το βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ “Greece a 365-Day Destination”.

Καταλήγοντας, η υπουργός παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού σε ΜΜΕ της Γαλλίας  και εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα και site μεταξύ των οποίων τα Tourmag, Echo Touristique και Tour Hebdo, καθώς και στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες στην Ευρώπη μέχρι το 2025

Ξεκίνησε το έτος Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας 2017-2018

SHARE:

24Media Network