Οικονομικός σύμβουλος Σαμαρά: Επενδυτικό σοκ θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία από την ύφεση στην ανάπτυξη

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ.(EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ.(EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι είπε στο οικονομικό συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου "Capital Vision" ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, καθηγητής Ι. Μουρμούρας

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ολικής αναστροφής τόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ιωάννης Μουρμούρας, μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου "Capital Vision". Εξέφρασε, παράλληλα, την αισιοδοξία του ότι τα χειρότερα είναι παρελθόν και το 2014 θα είναι μια χρονιά με καλά νέα.

Ειδικότερα, ο κ. Μουρμούρας, αναφερόμενος στην πορεία από τη βαθιά ύφεση προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, επισήμανε ότι θα είναι αποτέλεσμα του ισχυρού επενδυτικού σοκ που θα προέλθει από δύο πηγές:

- Τις άμεσες ξένες επενδύσεις, συγκομιδή των καρπών των προσπαθειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και η οποία θα φανεί, σε μεγάλο βαθμό, από το 2014.

- Την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, που θα προκύψουν από τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό κλπ).

Εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για την πορεία των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι τα νέα «στρες τεστ» δεν προκαλούν καμία ανησυχία, λόγω των αποθεμάτων του Ταμείου Σταθερότητας και των συνεργειών που επιτυγχάνονται μεταξύ των τραπεζών που συγχωνεύθηκαν.

Ο κ. Μουρμούρας έκανε αναφορά στις διεθνείς εκτιμήσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2014, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και η οποία μας έχει οδηγήσει στο να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network