Οικονόμου: Εξωφρενικό ο Ανδρουλάκης να προτείνει για πρωθυπουργό τον “άγνωστο Χ”

Οικονόμου: Εξωφρενικό ο Ανδρουλάκης να προτείνει για πρωθυπουργό τον “άγνωστο Χ”
Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Το Μαξίμου δεν κρύβει την αγωνία του να είναι ο Κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός σε μία συγκυβέρνηση, βλέποντας ότι δεν υπάρχει ελπίδα αυτοδυναμίας, ενώ δεν αποκλείει και τρίτες εκλογές.

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το Μαξίμου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, δια του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Γιάννη Οικονόμου.

Επίθεση πίσω από την οποία κρύβεται η αγωνία του Μαξίμου καθώς βλέπει ότι η αυτοδυναμία είναι άπιαστο όνειρο για τη Νέα Δημοκρατία και θέλει να διασφαλίσει τουλάχιστον ότι σε μία συγκυβέρνηση θα είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειωτέον πάντως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρά τα επανειλημμένα ερωτήματα των πολιτικών συντακτών δεν απέκλεισε κατηγορηματικά τις τρίτες εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του κ.Ανδρουλάκη, υποστήριξε ότι η θέση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό “εκτός από θεσμική ασέβεια είναι και πολιτικά εξωφρενική”, σχολιάζοντας ότι: “Ο κ. Ανδρουλάκης λέει ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ.”

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε λέγοντας πως: “Η θέση ‘αν με ψηφίσετε, πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος χ’, δεν συνιστά μόνο πρόκληση απέναντι στην κοινή λογική, αλλά και στη δημοκρατική τάξη”.

Υποστήριξε επίσης ότι: “Ο κ. Ανδρουλάκης μας έχει συνηθίσει σε μία επιδερμική προσέγγιση των ζητημάτων και ασάφεια. Νοσταλγεί τη ρητορική και το ύφος της δεκαετίας του ‘80. Δεν μπορεί όμως κανείς να παραπέμπψει στον άγνωστο Χ, εκτός αν θεωρεί ότι κόμμα του αναζητά απλώς ψηφο διαμαρτυρίας ή θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει την προειλημμένη απόφαση του για συμπόρευση με τον κ.Τσίπρα”.

Στο ερωτήμα τελικά εάν είχε υπάρξει επίσημη προσκληση του κ.Μητσοτάκη στον κ.Ανδρουλάκη για συνάντηση μετά την εκλογή του δεύτερου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Οικονόμου ανέφερφε ότι: “ο πρωθυπουργός όπως ήταν και θεσμικά σωστό αμέσως μετά την εκλογή του κ.Ανδρουλάκη ζήτησε να συναντηθουν, αλλά υπήρξε πρωτοφανής περιφρόνηση”.

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι: “Εμείς πιστεύουμε στην ανάγκη αυτοδύναμων κυβερνήσεων και ότι πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης λέει ψηφίστε το κόμμα μου και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ”. Έδειξε έτσι ποιο είναι το βαθύτερο άγχος του Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ο κ.Ανδρουλάκης ως νεοεκλογείς αρχηγός είχε αρνηθεί τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, γιατί είχε προειλημμένες αποφάσεις για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ήξεις αφίξεις για τρίτες εκλογές

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο και τρίτων εκλογών, εφόσον όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση δεν υπάρχει κλίμα συνεργασίας από την πλευρά του κ.Ανδρουλάκη και εάν ούτε στις δεύτερες κάλπες δεν επιτύχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Οικονόμου απάντησε με… δημιουργική ασάφεια.

“Εμάς η θέση μας παραμένει σταθερή. Πιστεύουμε ότι οι προκλήσεις, η ανάγκη για ρήξεις και αλλαγές, προσδιορίζουν την ανάγκη για αυτοδυναμες κυβερνήσεις με συμπαγείς πλειοψηφίες”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου και υποστήριξε ότι η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η πολιτική πρώτη ύλη ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες μέσα από κυβερνήσεις συνεργασίας.

Σημείωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να περάσει αυτό το επιχείρημα στην ελληνική κοινωνία “στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας. Η πρώτη θα πει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πως. Προφανώς τον τελικό λόγο ο λαός”.

Σε δεύτερο σχετικό ερώτημα απλώς δεν απάντησε και σε τρίτο ερώτημα ο κ. Οικονόμου δήλωσε μάλλον αινιγματικά: “Η πρόθεση μας δεν είναι να εγκλωβίσουμε τη χώρα σε μία ατέρμονη εκλογική διαδικασία. Εμείς εχουμε καθαρή θέση. Θα αξιολογηθεί από τους πολίτες και είμαστε σίγουροι οτι με την κρίση τους θα διαμορφώσουν ένα ασφαλές περιβάλλον”.

Ερωτηθείς δε εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει και νέες μεταγραφές πρώην (ή και νυν) ΠΑΣΟΚων, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Δεν μιλάμε για μεταγραφές. Η κυβέρνηση έφερε στην πολιτική ανθρώπους με διακριτή διαδρομή εκτός πολιτικής και αξιοποίησε ανθρώπους που δεν ανήκαν στο παρελθόν στη ΝΔ ή δεν ήταν μέλη της πολιτικής οικογένειας της, αλλά που συμμερίζονται τις αρχές και αξίες μας, αξιοποιώντας κάθε γόνιμη φωνή χωρίς παρωπίδες. Αυτό θα το συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία. Σκοπός είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές φωνές, όλα τα αξιόλογα μυαλά, όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα