ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το 2022

ΟΠΕΚ: Μείωση της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το 2022
Αντλίες πετρελαίου στο Νέο Μεξικό AP

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Μαΐου.Οι ΗΠΑ καλωσόρισαν την απόφαση.

Ο ΟΠΕΚ και άλλες χώρες που εξάγουν πετρέλαιο συμφώνησαν στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Μάιο και τον Ιούνιο, ώστε να ενισχυθεί το επίπεδο των διεθνών τιμών, που έχει δεχθεί πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας της COVID-19, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου κατά την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι στα 8 εκατομμύρια βαρέλια (bpd), ενώ αμέσως μετά η παραγωγή θα μειωθεί στα 6 εκατομμύρια βαρέλια (bpd) για την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι νέα τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, για την αξιολόγηση των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί στην αγορά πετρελαίου.

Χαιρετίζουν την απόφαση οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ καλωσόρισαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι δεσμεύσεις αυτές θα στείλουν ένα σημαντικό μήνυμα ότι όλες οι μεγάλες χώρες παραγωγής πετρελαίου θα αντιδράσουν συντονισμένα στις πραγματικότητες της αγοράς που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού», δήλωσε ο αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Νταν Μπρουιλέτ θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στη σημερινή διάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της G20.

Στη διάσκεψη θα εξεταστούν μέτρα για την αποκατάσταση της σταθεροποίησης στην ενεργειακή αγορά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα