"Όπως πάτε θα χρεοκοπήσετε κύριε Παπαδήμο"

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία από αριστερά, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία από αριστερά, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κρίσιμες ημέρες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τελεσίγραφο Βρυξελλών στον Έλληνα πρωθυπουργό για εφεδρεία και κλειστά επαγγέλματα. Διαβάστε στο NEWS 247 την κρυφή επιστολή και τις απαιτήσεις της τρόικας

Αυστηρό μήνυμα στον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, με περιεχόμενο "εσείς, όπως το πάτε, θα χρεοκοπήσετε", θα απευθύνουν την πρώτη εβδομάδα του 2012 τα κορυφαία στελέχη της τρόικας κύριοι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισαν κυριακάτικες εφημερίδες.

Το τελεσίγραφο αυτό μήνυμα, επρόκειτο να περιέχεται σε επιστολή που θα στείλουν οι τρεις επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη ενημερωθεί και ο επικεφαλής της Task Force κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει, σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο, ότι συμφωνεί απολύτως.

Τρόικα και Ράιχενμπαχ έρχονται στην Ελλάδα το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου και απαιτούν τα εξής:

* Να εφαρμοστεί αμέσως η εφεδρεία και να μπουν μπροστά οι οριστικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Η εφεδρεία έχει αναγνωριστεί απ’ όλους πλέον ότι έχει μετεξελιχθεί σε φιάσκο, γεγονός που φέρνει ακόμη πιο κοντά τις απευθείας απολύσεις προσωπικού. Σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα απολυθούν 80.000 υπάλληλοι, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα αξιολογηθούν και από ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων που φτάνουν στην Ελλάδα στις αρχές Ιανουαρίου.

* Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά επαγγέλματα. Κορυφαία στελέχη της τρόικας και της Task Force σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες λένε ευθέως ότι "η υπογραφή του μνημονίου Νο 2 και η εκταμίευση της σούπερ δόσης των 89 δισ. ευρώ δεν θα πρέπει να θεωρούνται καθόλου δεδομένες".

Αναρωτιούνται οι ίδιοι "πώς θα καταφέρει η Ελλάδα και εμείς οι ίδιοι να πείσουμε τους ξένους ηγέτες ότι πρέπει να εγκρίνουν το δάνειο των 130 δισ. ευρώ στην Αθήνα, όταν η χώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε από όσα είχε υποσχεθεί;".

"Εμείς δίνουμε τις λύσεις. Εσείς δεν τις εφαρμόζετε", λένε γεμάτα απογοήτευση σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τα ίδια στελέχη της Task Force. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θα βρέξει φόρους και το 2012

SHARE: