Οργή Στουρνάρα: "Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα με την τρόικα"

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στο υπ. Οικονομικών. 
Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν μείωση των συντάξεων στα ευγενή ταμεία και μια σειρά άλλων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στο υπ. Οικονομικών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν μείωση των συντάξεων στα ευγενή ταμεία και μια σειρά άλλων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Απάντηση Στουρνάρα σε Ευρωπαίο αξιωματούχο, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. "Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του", είπε χαρακτηριστικά

Ολοκληρώθηκε η απογευματινή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για "μεγάλη διαφορά" ανάμεσα στις δύο πλευρές.

"Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έτσι απάντηση στον  ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δήλωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες, ότι υπάρχει "χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων" ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές για το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται "σκληρές" και "δύσκολες", συνεχίζονται, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει συμφωνία και ως προς το χρηματοδοτικό κενό και ως προς τις απολύσεις.

Σύμφωνα πάντως με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, μειώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων μεταξύ Ελλάδας και τρόικας

SHARE: