Οριακή άνοδος μέχρι στιγμής για το Χρηματιστήριο Αθηνών – Πτώση για τα Ευρωπαϊκά

Οριακή άνοδος μέχρι στιγμής για το Χρηματιστήριο Αθηνών – Πτώση για τα Ευρωπαϊκά
Χρηματιστήριο Αθηνών Eurokinissi

Άνοδο παρουσιάζει στο άνοιγμα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ αντίθετα πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω πτώσης άνω του 2% στις ευρωαγορές, ενώ πτώση δείχνουν και τα futures στην Wall Street.

Η εγχώρια αγορά χθες ήταν κλειστή και “έχασε” την έντονη ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών και σήμερα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:10, διαμορφώνεται στις 556,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,65%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+5,65%), της Alpha Bank (+4,24%), της Πειραιώς (+3,63%), και της Εθνικής (+3,20%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (-3,69%), της Τέρνα Ενεργειακή (-2,99%), της Fourlis (-2,85%), της Viohalco (-2,48%) και της Lamda Development (-2,41%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Τραπεζών (+3,87%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+2,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,45%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,01%).

Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 37 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Audiovisual+8,89% και Τζιρακιάν+5,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον-5,75% και Unibios-5,58%.

Πτώση για τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς ο κορονοϊός που συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι φόβοι για παγκόσμια βαθιά ύφεση επισκίασαν την ιστορική συμφωνία στις ΗΠΑ για μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης 2 τρισεκ. δολαρίων.

Στις 10:03 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 2%, με τις γερμανικές μετοχές να υποχωρούν κατά 1,8%, καθώς έρευνα έδειξε ότι το καταναλωτικό κλίμα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία σημείωσε βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2009.

Οι χρηματιστηριακές αγορές σε Ιταλία και Ισπανία σημείωσαν πτώση μεταξύ 2,2% και 2,5%, καθώς ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στην Ιταλία ξεπέρασε τους 7.500 ενώ στην Ισπανία τους 3.400 υπερβαίνοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στην Κίνα.

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές πάσχιζαν να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη με τους επενδυτές να αναμένουν άλμα στο αριθμό των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, με τις προβλέψεις να κυμαίνονται από τις 250.000 έως τον δραματικό αριθμό των 4 εκατομμυρίων ύστερα από την παύση της οικονομικής δραστηριότητάς λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα