Πιτσιόρλας: Θα διαφοροποιηθούν οι προμήθειες χρεωστικών – πιστωτικών καρτών

Πιτσιόρλας: Θα διαφοροποιηθούν οι προμήθειες χρεωστικών – πιστωτικών καρτών
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης sooc

Ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και αναζητείται τεχνική λύση μέσω συστήματος ΔΙΑΣ. Το ζήτημα έθεσε ο Νίκος Ξυδάκης που ζήτησε να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις

Στο διαχωρισμό των προμηθειών που εισπράττονται για τη χρήση χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών έναντι των πιστωτικών καρτών θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη που επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνονται οι ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλές προμήθειες για χρεωστικές κάρτες οι οποίες έχουν μηδενικό κίνδυνο, ο κ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει το θέμα. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι έχει συναντηθεί ήδη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία συμφωνεί στη διαφοροποίηση των χρεώσεων. Υπογράμμισε δε ότι πλέον αναζητείται τεχνική λύση μέσω του συστήματος διατραπεζικών πληρωμών ΔΙΑΣ. «Θα οργανώσουμε τις επόμενες ημέρες τη συζήτηση με τη ΔΙΑΣ για το διαχωρισμό χρεώσεων» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε επίσης, μετά από σχετική ερώτηση του κ. Ξυδάκη, ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί έργο δημιουργίας παρατηρητηρίου τραπεζικών χρεώσεων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για βελτιώσεις στο σύστημα προς όφελος των καταναλωτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα