Πλατφόρμα My DATA: 130.000 ηλεκτρονικά παραστατικά τις πρώτες 20 μέρες

Πλατφόρμα My DATA: 130.000 ηλεκτρονικά παραστατικά τις πρώτες 20 μέρες
Ο Γιώργος Πιτσιλής Eurokinissi

Υποχρεωτικές από το 2021 οι δηλώσεις ηλεκτρονικών παραστατικών για ατομικές ή κάθε είδους επιχείρηση.

Με ενδιαφέρον περιέλαβαν την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών παραστατικών (MyDATA) της ΑΑΔΕ αφού τις πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας η πλατφόρμα έχει δεχθεί ήδη 130.000 παραστατικά.

Αυτό ανακοίνωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 7o Taxation Law Forum, απευθύνοντας πρόσκληση να συμμετέχουν περισσότεροι «Όποιος από εσάς έχει ατομική ή κάθε είδους επιχείρηση, μπορεί πλέον να κάνει χρήση των υπηρεσιών του myDATA, οι οποίες θα γίνουν υποχρεωτικές από τον καινούριο χρόνο» είπε ο κ. Πιτσιλής.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι με το myDATA ενισχύεται η διαφάνεια, βοηθιέται η αγορά να μειώσει τα διαχειριστικά της κόστη, να έχει καλύτερη εικόνα των συναλλαγών της και περιορίζουμε δραστικά την πληγή των πλαστών τιμολογίων.

Παράλληλα , η φορολογική διοίκηση θα έχει επίσης καλύτερη εικόνα των συναλλαγών, που πραγματοποιούνται καθημερινά στην αγορά, ώστε και να ανταποκρίνεται αμεσότερα στα αιτήματα κάθε επιχείρησης, αλλά και να αναπτύσσει ακόμα καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα intelligence εργαλεία της για risk analysis.

«Μόλις ενεργοποιηθεί και ο τρίτος πυλώνας του myDATA, δηλαδή η διασύνδεση των ταμειακών με το myTAXISNet, θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε ακόμα αποτελεσματικότερα την αγορά, προστατεύοντας τα συμφέροντα των φορολογουμένων και τον υγιή ανταγωνισμό» σημείωσε ο κ. Πιτσιλής.

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι, μέσω της πλατφόρμας, myBusiness Support, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο πληρωμές, συνολικού ύψους 3,234 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ προανήγγειλε και την άμεση υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων νομικά πρόσωπα.

«Γνωρίζω το πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγα στελέχη της αγοράς, πληρώνοντας αμαρτίες άλλων. Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι η εγκύκλιος, που έχουμε ετοιμάσει, βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής. Εγκύκλιος, που έχει μία κατεύθυνση: Την ελάφρυνση στελεχών από βάρη, για τα οποία ουδέποτε ευθύνονταν.

Ο νομοθέτης πλέον επιτάσσει οι ευθύνες να βαρύνουν αυτούς, που πραγματικά δημιούργησαν το χρέος προς το Δημόσιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα