Ποιες πληρωμές δόσεων φόρων γίνονται στο “νήμα” σήμερα

Ποιες πληρωμές δόσεων φόρων γίνονται στο “νήμα” σήμερα
Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις καταβολές δόσεων για μια σειρά φόρων eurokinissi

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις καταβολές δόσεων για μια σειρά φόρων. Προθεσμία και για τους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης για πληρωμές έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Φορτωμένο είναι το σημερινό φορολογικό ημερολόγιο καθώς αφενός λήγει η προθεσμία για τις καταβολές δόσεων για μια σειρά φόρων, αλλά και για την κατάθεση αιτήσεων για τους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης που θέλουν να ενταχθούν στη λίστα με τις πρώτες πληρωμές από την ΑΑΔΕ έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Μόνο σήμερα έχουν περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να πληρώσουν μία σειρά από φόρους με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ. Έτσι σήμερα θα πρέπει να πληρωθεί:

  • Η 5η από τις 8 δόσεις του φετινού φόρου εισοδήματος
  • Η 3η από τις 6 δόσεις του ΕΝΦΙΑ
  • Ο ΦΠΑ μηνός Οκτωβρίου για όσους καταβάλουν το ΦΠΑ με το μήνα (αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις)
  • Δόσεις ρυθμίσεων από κορονοχρέη που έχουν ξεπαγώσει ή άλλων ρυθμίσεων όπως των 100 ή 120 δόσεων που αναβίωσαν. Προκειμένου να επανενταχθούν οι φορολογούμενοι πλήρωσαν ήδη διπλή δόση τον Οκτώβριο.

Πάντως όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις δόσεις έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή τους στη πάγια ρύθμιση ή να την πληρώσουν με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Επίδομα θέρμανσης

Επιπλέον, σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης, όσοι πέρυσι είχαν ενταχθεί στο μέτρο θα πρέπει να καταθέσουν σήμερα αίτηση εάν θέλουν να λάβουν τις ενισχύσεις που δικαιούνται μέχρι τις 10/12.

Εναλλακτικά μπορούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλουν αίτηση και να εισπράξουν τα χρήματα της επιδότησης που αναλογεί στα τιμολόγια αγοράς καυσίμων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία θα πιστωθούν τα ποσά του επιδόματος για τους νέους δικαιούχους που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο μέτρο. Να σημειωθεί ότι από τις 16 Νοεμβρίου που άνοιξε η πλατφόρμα ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τις 630.000 και θα φθάσει το 1 εκατ. μετά την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα