Ποινική δίωξη σε 11 εμπλεκόμενους στην υπόθεση των Energa και Hellas Power

Ποινική δίωξη σε 11 εμπλεκόμενους στην υπόθεση των Energa και Hellas Power
ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑ EUROKINISSI

Διαβάστε για ποιες κατηγορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος έντεκα εμπλεκομένων στην υπόθεση των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power

Για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου, ποινική δίωξη σε βάρος έντεκα προσώπων, εμπλεκόμενων στην υπόθεση με τις δύο εταιρείες παροχής ρεύματος.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος προσώπων τόσο των εταιρειών Energa και Hellas Power όσο και μελών του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τα 7 μέλη της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας), τα οποία στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης είχαν κληθεί ως ύποπτοι.

Υπενθυμίζεται, ότι η Εισαγγελέας διενήργησε έρευνα, μετά από πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με το οποίο διαπιστώθηκε φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό εκ μέρους των δύο εταιρειών.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σημειώνεται, πως για πέντε από τους κατηγορούμενους, εκπροσώπους των δύο εταιρειών, η εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα