Ποιος δεν χρωστάει στη ΔΕΗ. Στα 4.000.000 οι απλήρωτοι λογαριασμοί κάθε μέρα

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΤΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΤΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος. Στα πόσα δισ. ευρώ ανέρχονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Την τεράστια δυστοκία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις καταδεικνύουν τα στοιχεία της ΔΕΗ, για τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές της Επιχείρησης από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ και "τρέχουν" με ρυθμό της τάξης των 4.000.000 την ημέρα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η μεγαλύτερη "τρύπα" προέρχεται από τα τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης, δηλαδή από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Οι συνολικές οφειλές αυτής της κατηγορίας ανέρχονται στα 600 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων το 65% αντιστοιχεί στα νοικοκυριά.

Στα 190 εκατ. ευρώ φτάνει το "φέσι" της ΔΕΗ από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι ανεξόφλητες οφειλές των επιχειρήσεων, που είναι συνδεδεμένες με τη μέση τάση, ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ, ενώ πάνω από 135 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι οφειλές της Λάρκο.

Διακανονισμοί και εκπτώσεις

Σε μία προσπάθεια διευκόλυνσης των νοικοκυριών στην αποπληρωμή των λογαριασμών και ενίσχυσης των εισροών προς τα ταμεία της, η ΔΕΗ εφαρμόζει από πέρυσι ένα ευέλικτο και εκτεταμένο πρόγραμμα διακανονισμών, στο οποίο έχουν ενταχθεί πάνω από 700.000 καταναλωτές.

Ειδικά για την κατηγορία των "ευάλωτων καταναλωτών" (ευπαθείς ομάδες, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και άλλοι) προβλέπει μέχρι και 40 μηνιαίες δόσεις.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν το τελευταίο διάστημα οι αιτήσεις καταναλωτών για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, που προβλέπει εκπτώσεις μέχρι και 40% σε ευπαθείς ομάδες. Σε διάστημα μόλις ενός μηνός, τα νέα αιτήματα ξεπέρασαν τις 56.000. Εκτιμάται, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων αυτών θα εγκριθεί, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου να ανέλθει από περίπου 470.000 σήμερα, σε πάνω από 500.000 καταναλωτές.

Ακόμη, περίπου 7.500 νοικοκυριά επανασυνδέθηκαν από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων, για διασφάλιση ηλεκτροδότησης στους απόρους όλης της χώρας, ενώ μεγάλος αριθμός καταναλωτών, καταφεύγει για την ηλεκτροδότησή του στις "ρευματοκλοπές".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με δανεικά πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, 4 στους 10 Έλληνες

SHARE:

24Media Network