Προστασία πρώτης κατοικίας: Σύγκλιση αλλά όχι συμφωνία με τους θεσμούς

Προστασία πρώτης κατοικίας: Σύγκλιση αλλά όχι συμφωνία με τους θεσμούς
Ακίνητα στην Αθήνα Eurokinissi

Δεν υπήρξε συμφωνία με τους θεσμούς στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, ωστόσο κυβέρνηση και θεσμοί βρήκαν κάποια κοινά σημεία. Τα σημεία τριβής.

Σύγκλιση σε επιμέρους σημεία αλλά όχι και τελική συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας διαπίστωναν κυβερνητικά στελέχη μετά από την τρίωρη διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε με τους θεσμούς.

Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά φαίνεται να υποχωρεί για το κριτήριο των καταθέσεων (ήταν κοντά στα 35000 ευρώ, ενώ οι θεσμοί ζητούσαν 20000 -25000 ευρώ) αλλά όχι και για το όριο κάλυψης σε όρους αντικειμενικής αξίας. Το όριο που είχε συμφωνηθεί αρχικά μεταξύ Κυβέρνησης και Τραπεζών στα 250.000 ευρώ, οι θεσμοί ζητούν να μειωθεί κατά τουλάχιστον 50.000 ευρώ

Την ίδια στιγμή συζήτηση έγινε και για το εισοδηματικό όριο που ξεκινά από 12.000 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 31.000 ευρώ όπου οι θεσμοί έχουν επίσης αντιρρήσεις.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με ορόσημο το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου (σ.σ. θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Απριλίου).

Οι ίδιες πηγές θέλουν τις διαπραγματεύσεις από απόσταση να συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες με στόχο το νομοσχέδιο να έχει συμφωνηθεί και ψηφιστεί ως το άτυπο Eiurogroup της 5ης Απριλίου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο  υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης  Τσακαλώτος o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος και ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version