Πρώτη κατοικία: Νέο ραντεβού για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση

Πρώτη κατοικία: Νέο ραντεβού για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου Eurokinissi

Κοινά αποδεκτή λύση για 250.000 "κόκκινους" δανειολήπτες ψάχνουν κυβέρνηση και τράπεζες για το διάδοχο καθεστώς του νόμου Κατσέλη.

Δεν τα βρήκαν. αλλά δεν τα έσπασαν κυβέρνηση και τραπεζίτες για το διάδοχο καθεστώς του νόμου Νόμου Κατσέλη. αφού και τα δύο μέρη δήλωσαν ότι είναι ανοιχτά σε υποχωρήσεις προκειμένου το νέο πλαίσιο να καλύψει 250.000 κόκκινους δανειολήπτες.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών, με τις δύο πλευρές να δίνουν νέο ραντεβού για τις επόμενες μέρες για να λύσουν τις «διαφορές» τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την σύσκεψη υπήρξαν διαφωνίες και για το όριο προστασίας για πρώτη κατοικία και για το κούρεμα των δανείων αλλά και για την ένταξη στην νέα ρύθμιση επιχειρηματικών δανείων με αντικείμενο την πρώτη κατοικία.

Οι τραπεζίτες τόνισαν ότι με την ύπαρξη υψηλών ορίων προστασίας αφενός δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για την κάλυψη αυτών που έχουν πραγματικό πρόβλημα (καλύπτονται και υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια) και αφετέρου είναι δυνατό το οριζόντιο κούρεμα που προτείνει η Κυβέρνηση να φέρει πιο κοντά τις ανάγκες για νέα κεφάλαια.

Από την άλλη μεριά, το κυβερνητικό επιτελείο ξεκαθάρισε ότι διάδοχος του νόμου Κατσέλη θα πρέπει να είναι ένα μόνιμο πλαίσιο που θα πρέπει να λύνει το πρόβλημα όχι μόνο στα υφιστάμενα αλλά και στα καινούργια κόκκινα δάνεια.

Μετά το τέλος της σύσκεψης το Μέγαρο Μαξίμου μιλούσε για καλό κλίμα και για διάθεση αμοιβαίων υποχωρήσεων. Οι δύο πλευρές έδωσαν ραντεβού για νέα συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα