Ράιχενμπαχ: Θετικές ενδείξεις για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά

Ράιχενμπαχ: Θετικές ενδείξεις για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη. Τι συζήτησαν. Οι ευοίωνες προοπτικές στην ελληνική οικονομία

Υπάρχουν κάποια δείγματα από την πλευρά των τραπεζών για την αύξηση της ρευστότητας και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη, ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης Χορστ Ραϊχενμπαχ και συμπλήρωσε: «έχουμε δει κάποιους καρπούς και ελπίζουμε να δούμε περισσότερους».

«Διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι λέξεις κλειδιά για την κυβέρνηση, όχι γιατί το λέει η Τρόικα αλλά γιατί αυτός θα είναι ο καταλύτης για να περάσει η ελληνική οικονομία σε νέα φάση πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική για επενδύσεις αλλά και προς όφελος των καταναλωτών. Για αυτές τις αλλαγές δεν συμβιβαζόμαστε και προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΟΟΣΑ και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Ράϊχενμπαχ, τις χαρακτήρισε σημαντικές για την οικονομία και τους καταναλωτές, υπογράμμισε ότι γνωρίζει πως θα πληγούν συμφέροντα, «ωστόσο θα επιτευχθεί καλύτερη λειτουργία της αγοράς» συμπλήρωσε ο ίδιος και πρόσθεσε επιπλέον ότι είναι υπό συζήτηση ο τρόπος που θα υλοποιηθούν αυτές οι συστάσεις.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, ανέφερε ότι η έκθεση της Task Force για την Ελλάδα θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο, σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει δεχθεί την φιλοσοφία των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το νέο ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το μείζον θέμα είναι πως θα υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE: