Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Τι είναι, πώς υπολογίζεται – Παραδείγματα από τους παρόχους

Ρήτρα Αναπροσαρμογής: Τι είναι, πώς υπολογίζεται – Παραδείγματα από τους παρόχους
Λογαριασμός ΔΕΗ Eurokinissi

Ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ένας όρος στα συμβόλαια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες αυτές να αλλάζουν το κόστος πώλησης της κιλοβατώρας. Τα παραδείγματα, οι αντιδράσεις και οι διευκρινήσεις της ΡΑΕ.

To πρόβλημα με τις υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος ήταν, είναι και όπως φαίνεται θα είναι για καιρό στην επικαιρότητα, καθώς το όλο ζήτημα της ακρίβειας “καίει” όχι μόνο τις τσέπες, αλλά και τη πολιτική αντιπαράθεση. Μια αντιπαράθεση που άλλωστε, αναμένεται να ενταθεί, ενώ ήδη εκφράζεται με κυβερνητικά “φάλτσα” σαν αυτό του κ. Βασίλη Οικονόμου. Στο επίκεντρο φυσικά, είναι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Καθημερινά άλλωστε έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις πολιτών που αναγκάζονται να πληρώσουν λογαριασμούς που ξεπερνούν και το μηνιάτικό τους. Πολλοί δε, προσπαθούν να καταλάβουν το πώς λειτουργεί, και πώς υπολογίζεται, με τη ΔΕΗ όμως να παρέχει ακατανόητες επεξηγήσεις.

Ο όρος υπάρχει σε όλα τα συμβόλαια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, στα ψιλά γράμματα, και πρακτικά αιτιολογεί τις αλλαγές στο κόστος πώλησης της κιλοβατώρας ανάλογα με το κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας και τις διεθνείς τιμές, οι οποίες τους τελευταίους μήνες, παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις. Στο θέμα αναφέρθηκε άλλωστε την Παρασκευή και ο Στέλιος Πέτσας, παραδεχόμενος πως αφενός είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για έναν πολίτη να καταλάβει τον μηχανισμό των αυξήσεων, αφετέρου δηλώνοντας πως η κυβέρνηση θα καλύπτει το 80% της ρήτρας και πως θα ανακοινώσει άμεσα νέα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός αυξήσεων της ρήτρας πρέπει να εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς, με εκατοντάδες πολίτες όμως να διαμαρτύρονται για αδιαφάνεια.

Συγκεκριμένα, για κάθε μήνα υπολογίζεται η αντίστοιχη Πίστωση/Χρέωση Αναπροσαρμογής που προκύπτει από τον τύπο υπολογισμού και πολλαπλασιάζεται με τις κιλοβατώρες κατανάλωσης του ημερολογιακού μήνα. Αν ο λογαριασμός περιλαμβάνει καταναλώσεις περισσοτέρων μηνών, η κατανομή ανά μήνα θα γίνεται αναλογικά προς τις ημέρες.

Εδώ μπορείτε να δείτε τον μαθηματικό τύπο υπολογισμού.

Την ίδια ώρα η ΡΑΕ από την 1η Ιουνίου προχωρά στον έλεγχο για την εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών για λογαριασμούς ρεύματος με ενιαία μορφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, η ολομέλεια της Αρχής αναμένεται, αφού κάνει και μία ακόμη κλειστή διαβούλευση με τους προμηθευτές ρεύματος, να λάβει τη σχετική απόφαση στις 5 Μαΐου.

MyRae

Οι εταιρείες θα μπορούν να υιοθετήσουν τις αλλαγές από την 1η Ιουνίου και η ΡΑΕ ως κίνητρο θα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τα ονόματα εκείνων που τις εφαρμόζουν. Ως προς τη ρήτρα αναπροσαρμογής, πληροφορίες θέλουν τη ΡΑΕ να είναι σε θέση σε περίπου 15 ημέρες να έχει σε λειτουργία στο “MyRae” ειδική εφαρμογή στην οποία οι καταναλωτές δίνοντας τα στοιχεία του λογαριασμού ρεύματος και το όνομα της εταιρείας θα μπορούν να επαληθεύουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής με την οποία χρεώθηκαν τα τιμολόγια τους.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια και τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΡΑΕ, αυτές προβλέπουν τη διάκριση των τιμολογίων σε τρεις κατηγορίες με βάση τη διακύμανση τους:

1. Σταθερά τιμολόγια

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται τα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας με σταθερά τιμολόγια. Δηλαδή δεν θα περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής της Οριακής Τιμής Συστήματος (δηλαδή της τιμής χονδρικής με την οποία αγοράζουν το ηλεκτρικό ρεύμα οι πάροχοι). Ο καταναλωτής που θα επιλέξει το συγκεκριμένο προϊόν θα γνωρίζει πως για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα αυξομειώνεται η τιμή της κιλοβατώρας.

2. “Τιμολόγια με όριο αυξομείωσης”

Αφορά στα προγράμματα με τιμολόγια που θα ενσωματώνουν ρήτρα αναπροσαρμογής. Ωστόσο οι πάροχοι σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει εκ των προτέρων να προσδιορίζουν το όριο της αυξομείωσης της τιμής της κιλοβατώρας. Αν η διακύμανση της χονδρεμπορικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας φέρνει ανατιμήσεις πάνω από το προκαθορισμένο ύψος, τότε οι εταιρίες προμήθειας θα πρέπει να απορροφούν τη διαφορά και να μην τη μετακυλίουν στους καταναλωτές.

3. “Τιμολόγια χωρίς όριο αυξομείωσης”

Πρόκειται για τα προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας που περιλαμβάνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής της Οριακής Τιμής Συστήματος. Οι όποιες αυξήσεις και μειώσεις που θα προκύπτουν θα περνάνε στους πελάτες των παρόχων.

Τι είναι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας και πώς εφαρμόζεται;

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ:

H Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας και αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Ο τρόπος εφαρμογής της Ρήτρας Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας αποτυπώνεται στο εκάστοτε τιμολόγιο προμήθειας.

Στον τύπο υπολογισμού για την Πίστωση/Χρέωση Αναπροσαρμογής όλες οι μεταβλητές είναι δημοσιευμένες και ευχερώς επαληθεύσιμες. Οποιαδήποτε πίστωση ή χρέωση εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς.

Για κάθε ημερολογιακό μήνα υπολογίζεται η αντίστοιχη Πίστωση/Χρέωση Αναπροσαρμογής που προκύπτει από τον τύπο υπολογισμού και πολλαπλασιάζεται με τις kWh κατανάλωσης του ημερολογιακού μήνα. Αν ο λογαριασμός περιλαμβάνει καταναλώσεις περισσοτέρων μηνών, η κατανομή ανά μήνα θα γίνεται αναλογικά προς τις ημέρες.

Εφαρμόζεται στα Οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν (και στους δικαιούχους ΚΟΤ).
 

Παραδείγματα ρήτρας αναπροσαρμογής

Υπενθυμίζεται η ΔΕΗ αντικατέστησε τη ρήτρα CO2 που ίσχυε μέχρι για τα τιμολόγια ρεύματος χαμηλής τάσης με την Ρήτρα Αναπροσαρμογής που βασίζεται στην τιμή που έχει η χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής λειτουργεί με τους εξής τρόπους:

  • Συνδέοντας τα τιμολόγια της ΔΕΗ με την εξέλιξη της αγοράς του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.
  • Αντικαθιστώντας τον αντίστοιχο μηχανισμό που ίσχυε και βασίζονταν στη ρήτρα CO2, δηλαδή στη διακύμανση των τιμών με βάση τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Οι πάροχοι έχουν αναρτήσει στις επίσημες ιστοσελίδες τους τον τρόπο υπολογισμού (αναλυτικά τον μαθηματικό τύπο) της ρήτρας αναπροσαρμογής και κάποια παραδείγματα:

ΔΕΗ – Παράδειγμα εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής

Elpedison: Tρόπος υπολογισμού της ρήτρας αναπροσαρμογής

Ήρων: Παραδείγματα υπολογισμού ρήτρας αναπροσαρμογής

NRG: Περιγραφή ρήτρας αναπροσαρμογής

Volterra: Παράδειγμα υπολογισμού ρήτρας αναπροσαρμογής

Protergia: Σχετικά με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς

Θυμίζουμε πως στις 18 Μαΐου εκδικάζεται η συλλογική αγωγή τής ΕΚΠΟΙΖΩ (Ενωση Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής) κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας μετά τις δεκάδες καταγγελίες για αδιαφάνεια των λογαριασμών, υπέρογκες και άδικες χρεώσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αγρότης που καλείται να πληρώσει μόνο για τη συγκεκριμένη ρήτρα 53.000 ευρώ, φοιτήτρια που είδε τον λογαριασμό ρεύματος να εκτινάσσεται στα 1.480 ευρώ (εκ των οποίων 800 η ρήτρα) και εργαζόμενος που πλήρωνε παλαιότερα μέχρι 120 ευρώ και πλέον πρέπει να πληρώσει 1.220.

Οι πάροχοι επέβαλαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Νοέμβριο του 2020 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις, προσωρινού χαρακτήρα, δικαιώνουν τους καταναλωτές καθώς παγώνουν τη διακοπή ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής της ρήτρας.

Σημειώνεται πως από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουν υπάρξει 26.500 περίπου εντολές για διακοπή ρεύματος ενώ έχουν εκτελεστεί ήδη 6.500.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, ΔΕΗ+1,18% Κώστα Μανιάτη, από την 1η έως την 21η Απριλίου έχει κοπεί το ρεύμα σε 6.000 με 6.500 νοικοκυριά ενώ συνεχίζεται η εκτέλεση εντολών διακοπής που φτάνουν μόνο προς το παρόν τις 26.500. Μάλιστα ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι μόνο στον νομό Αττικής εκδίδονται πλέον σε καθημερινή βάση περίπου 500 εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης μετά από σχετικές αιτήσεις των παρόχων.

Σε διευκρινίσεις για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής προχώρησε η ΡΑΕ

Με ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, “αποβλέποντας στην πλήρη και ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής”, προχώρησε σε διευκρινίσεις για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

“Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στις Συμβάσεις Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί αμιγώς και αποκλειστικά επιχειρηματική απόφαση των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν “επιβλήθηκε” από τη ΡΑΕ.

Η παροχή από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας κυμαινόμενων τιμολογίων, δηλαδή τιμολογίων όπου η Χρέωση Προμήθειας διαμορφώνεται βάσει Ρήτρας Αναπροσαρμογής, αποτελεί συνήθη εμπορική πρακτική, προβλεπόμενη στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εκδόθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τον Απρίλιο του 2013 (ΦΕΚ Β΄ 832/9.4.2013).

Τα κυμαινόμενα τιμολόγια τα οποία ενσωματώνουν Ρήτρα Αναπροσαρμογής είναι διαδεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτέλεσαν για τους εναλλακτικούς Προμηθευτές το εργαλείο διαφοροποίησης και ανάπτυξης ανταγωνιστικής δραστηριότητας προς τα έως τότε προσφερόμενα τιμολόγια, που ήταν αποκλειστικά σταθερής χρέωσης. Από την υπό έκδοση έκθεση Market Monitoring Report – Consumer Protection Volume του Council of the European Energy Regulators (CEER) για το έτος 2021 προκύπτει ότι από τις 24 χώρες που απάντησαν στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούν τα διαθέσιμα προσφερόμενα συμβόλαια στη λιανική, 22 χώρες έχουν τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση.

Ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας του 2013 εξαρχής επέβαλε σαφή, εύλογα και διαφανή κριτήρια βάσει των οποίων λαμβάνει χώρα η αναπροσαρμογή των Χρεώσεων Προμήθειας (βλέπε, το άρθρο 28 παρ. 3 (γ), άρθρο 1 παρ. 2(στ) του Παραρτήματος ΙΙ). Τα εν λόγω κριτήρια αποσκοπούν στην:

(α) επαρκή ενημέρωσή των καταναλωτών εκ των προτέρων, αναφορικά με τη φύση του τιμολογίου τους ως κυμαινόμενου,

(β) κατανόηση και επαληθευσιμότητα της μεθοδολογίας υπολογισμού της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και

(γ) δυνατότητα επιλογής προμηθευτή και προγράμματος προμήθειας, κατά τις ανάγκες τους.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, διαπίστωσε ότι υφίσταται έλλειμμα διαφάνειας ως προς την επιβολή και την ενεργοποίηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και, εξ αυτού του λόγου, εξέδωσε την υπ’ αρ. 409/2020 Απόφασή της «Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη διαφάνεια και την επαληθευσιμότητα των χρεώσεων στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων ΧΤ» (ΦΕΚ Β΄ 1364/14.04.2020).

Με την ως άνω απόφαση η ΡΑΕ:

α) επέβαλε στους Προμηθευτές την υποχρέωση παροχής τουλάχιστον ενός σταθερού τιμολογίου,

β) τυποποίησε την ονομασία της Ρήτρας και όρισε ότι η διακύμανση οφείλει να γίνεται βάσει ενός μόνο μεγέθους της αγοράς, το οποίο να είναι εύκολα προσβάσιμο και επαληθεύσιμο από τον μέσο καταναλωτή,

γ) τυποποίησε τη μεθοδολογία της Ρήτρας Αναπροσαρμογής ώστε να είναι σαφέστερος και περισσότερος κατανοητός ο υπολογισμός της και

δ) συνέστησε να καθορίζεται η «περιοχή ασφαλείας», δηλαδή το εύρος τιμών πέραν του οποίου αναπροσαρμόζεται η Χρέωση Προμήθειας, κατά τέτοιον τρόπο ώστε να ελαχιστοποιείται η ανάγκη ενεργοποίησης του μηχανισμού αναπροσαρμογής”.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα

Με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για το θέμα της ακρίβειας και κυρίως για το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος συναντήθηκε τη Πέμπτη (28.04.2022) ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση νόμου που θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια.

“Η χώρα μας είναι, δυστυχώς, πρωταθλήτρια στη χονδρική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη. Και η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μετακυλίει στον καταναλωτή κατά 100% σχεδόν το κόστος των ουρανοκατέβατων κερδών και της αισχροκέρδειας”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Σήμερα επισκέφτηκα τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας διότι πήρε μία πρωτοβουλία, μαζί με άλλους δικηγορικούς συλλόγους, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτό το τέχνασμα που αυξάνει, διπλασιάζει, τριπλασιάζει τους λογαριασμούς ρεύματος στον καταναλωτή. Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι παράλογη είναι και παράνομη. Είναι ένα τέχνασμα για να μετακυλίεται όλο το κόστος στον καταναλωτή και οι πάροχοι και παραγωγοί να μην έχουν κανένα επιχειρηματικό ρίσκο”, πρόσθεσε.

“Η έκβαση της υπόθεσης αυτής στα δικαστήρια είναι η κρίσιμη μάχη για τον καταναλωτή το επόμενο διάστημα”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία που θα πάρει η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει νομοθετική τροπολογία, η οποία, όπως είπε, “θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητα της στα ελληνικά δικαστήρια”. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση “να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία”

Επίσης, εξήγησε ότι συμπαραστέκονται στη συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των εταιρειών ενέργειας και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν όλα τα νομικά όπλα προκειμένου να στηριχτούν οι πολίτες στις ξεχωριστές αγωγές που κάνουν, καθώς και ότι σχεδιάζεται πρότυπο αγωγής που θα σταλεί στους δικηγόρους όλης της χώρας, προκειμένου να χρησιμοποιείται στην εκπροσώπηση των πολιτών.

Τέλος, τόνισε ότι και οι δικηγόροι ως επαγγελματίες υφίστανται την ασφυκτική οικονομική πίεση από τα αυξημένα τιμολόγια που φθάνουν να είναι αντίστοιχα με δύο ενοίκια.

ΚΙΝΑΛ: “Καλούμε τα κόμματα να υιοθετήσουν την πρότασή μας για πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος”

Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος στη λιανική, προτείνει το ΚΙΝΑΛ, ως μέτρο στήριξης των νοικοκυριών από την ανεξέλεγκτη άνοδο των τιμών στα τιμολόγια.  

“Πριν από δύο εβδομάδες βρισκόμασταν εδώ με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδο στους οποίους πρότεινα να κάνουμε μία τροπολογία, που είναι η βασική μας θέση εδώ και πέντε μήνες, για πλαφόν της τιμής του ρεύματος στη λιανική”, ανέφερε ο αντιπροεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μιλώντας στο Action 24, ανέφερε ότι “Για να ψηφιστεί και να ισχύσει μια τροπολογία θα πρέπει να συμφωνήσει και η Κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών. Από τη μία πλευρά η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι πρέπει να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωσηπλαφόν στην χονδρική τιμή(κάτι τέτοιο μπορεί να καθυστερήσει ή και να μην γίνει ποτέ) και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξυπηρετεί ακριβώς τα ίδια συμφέροντα με τη Νέα Δημοκρατία, προτείνει να μην πληρώνουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής”. 

“Εμείς λέμε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή, με σταθερή τιμή για το επόμενο δωδεκάμηνο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Αυτή είναι μια θέση που την υποστηρίζουμε δημόσια εδώ και πέντε μήνες”.

Δήλωσε ακόμη ότι “χαίρομαι που ο κ.Παπαδημούλης θεωρεί την πρότασή μας υλοποιήσιμη και αναγνωρίζει ότι το πλαφόν στην λιανική τιμή είναι εγκεκριμένο μετρό της ευρωπαϊκής επιτροπής και πιστεύω ότι θα την υιοθετήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, ως σοσιαλδημοκράτες θέλουμε να μην επιτείνουμε τις κρίσεις, αλλά να λειτουργούμε προγραμματικά για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας. Γι’ αυτό θα χαιρόμασταν αν και τα τρία κόμματα συμφωνούσαμε να υιοθετηθεί η πρότασή μας και τελικά να γίνει πράξη αυτό που θα βοηθήσει τους περισσότερους πολίτες. Από τους επιχειρηματίες μέχρι τον πιο ευάλωτο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα