Σκυλακάκης - Ανατιμήσεις: Συστάσεις στις επιχειρήσεις για "ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση"

Εστίαση - Φωτογραφία αρχείου
EUROKINISSI

Μπορεί η υπέρβαση εσόδων να είναι δεδομένη ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί ανησυχία για την πορεία των τιμών και ειδικά στο μέτωπο της μετακύλισης από επιχειρήσεις ανατιμήσεων στην αγορά.

"Ο Οκτώβριος ήταν καλός μήνας για τα φορολογικά έσοδα που αυξήθηκαν κατά 341 εκατ. ευρώ ή 7,4% έναντι του μηνιαίου στόχου. Είναι σαφές ότι η οικονομία βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάκαμψης, που επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνοδεύεται και από σημαντική μείωση της ανεργίας." Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολιάζοντας την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού το 10μηνο.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στις επιχειρήσεις να αυτοσυγκρατηθούν σε σχέση με ανατιμήσεις.

"Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών, οι οποίες δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις επιχειρήσεις με ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά την μεταφορά του σχετικού κόστους στις τιμές καταναλωτή, και να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις τους ότι έχουν μπροστά τους μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης στην οποία θα μπούμε από το 2022 και στα επόμενα χρόνια, την οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακυβεύσουμε παρασυρόμενοι στον φαύλο κύκλο των πληθωριστικών προσδοκιών."

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεόδωρος Σκυλακάκης, Ακρίβεια
SHARE:

24Media Network