Σόιμπλε: Ο τρόπος που συμπεριφέρεται η Αθήνα με αφήνει άφωνο

Σόιμπλε: Ο τρόπος που συμπεριφέρεται η Αθήνα με αφήνει άφωνο

Την τήρηση των δεσμεύσεών της ζητά από την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Η συμβουλή που δίνει στην ελληνική κυβέρνηση και η απάντησή του για τις συνεντεύξεις και τα όσα λένε οι Έλληνες

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική κρατική τηλεόραση.

"Με ενδιαφέρει ελάχιστα τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να τηρήσουν αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα υποστεί τις συνέπειες.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβούλευε την Αθήνα, απάντησε: "Θα τους έλεγα συμπεριφερθείτε ώστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των τραπεζών".

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, τόνισε ότι μερικές φορές ο τρόπος, που συμπεριφέρεται η Αθήνα, τον αφήνει άφωνο, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντά της.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέχισε λέγοντας ότι αν (ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης) δεν κάνει την πρώτη αποπληρωμή έγκαιρα, τότε θα πρόκειται για το λεγόμενο πιστωτικό γεγονός, και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του και να φέρω την ευθύνη για όσα θα συνέβαιναν σε αυτή την περίπτωση στην Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Αθήνα θα λάβει τα κεφάλαια το καλοκαίρι εάν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τους όρους στους οποίους έχει συμφωνήσει, πρόσθεσε όμως: «Αλλά εάν δεν συμβεί αυτό, δεν θα καταβληθούν χρήματα. Αυτό επαφίεται αποκλειστικά στα χέρια όσων βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στην Αθήνα».

Η ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε την παράταση της δανειακής συμφωνίας με την Ελλάδα την Παρασκευή, αλλά πολλοί στο Βερολίνο εξέφρασαν οργή διότι η Αθήνα ανέφερε ότι χρησιμοποίησε μια «δημιουργική ασάφεια» ώστε να εξασφαλίσει ένα περιθώριο από τους εταίρους τους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε ότι η απόφαση της Μπούντεσταγκ προχθές δεν ήταν εύκολη για πολλούς από τους συναδέλφους του και πρόσθεσε: "Εάν μας έλεγαν, ταυτόχρονα, ότι δεν εννοούσαν όλα όσα μας είπαν, αυτός δεν είναι συνετός τρόπος συμπεριφοράς".

Τέλος, επέμεινε ότι οι συμφωνίες που έχει συνάψει η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι σημαντικότερες από τη ρητορική της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network