Μήνυμα από Σόιμπλε: Θα είναι τρόικα, αλλά δεν θα ονομάζεται τρόικα

Μήνυμα από Σόιμπλε: Θα είναι τρόικα, αλλά δεν θα ονομάζεται τρόικα

O ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο "σεβασμός" προς την Ελλάδα και οι έλεγχοι, που θα συνεχιστούν

«Από σεβασμό» προς την Ελλάδα, η τρόικα δεν θα ονομάζεται πλέον τρόικα, αλλά οι θεσμοί θα διατηρήσουν τον ρόλο τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος, ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας ή να ενταχθεί σε αυτό το σχήμα και επανέλαβε ότι η μόνη επιλογή είναι η επέκταση του προγράμματος.

«Από σεβασμό προς του Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.

«Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ» δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός και διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι τα τυπικά στοιχεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα