ΕΛΠΕ

Μητσοτάκης: Θα αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη

Μητσοτάκης: Θα αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη

Αύξηση κατά 50% των εξορύξεων λιγνίτη, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση ο προσανατολισμός για κλιματική ουδετερότητα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ

Ελληνικά Πετρέλαια

Στην καθαρή ενέργεια πάνω από τις μισές επενδύσεις των Ελληνικών Πετρελαίων

"Βαρίδι" για την κερδοφορία του Ομίλου το κόστος εκπομπής ρύπων. Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος αποτελεί μονόδρομο με δεδομένη την αύξηση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπών.

Τσίπρας: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα ΕΛΠΕ

Τσίπρας: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα ΕΛΠΕ

Για εργασιακή κόλαση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο εργασιακό και μιλώντας για τα ΕΛΠΕ χαρακτήρισε "πολιτικά και νομικά απαράδεκτη" την απόφαση να παραχωρηθούν δικαιώματα και περιουσία του Δημοσίου στον ιδιώτη μέτοχο.   

Φωτό αρχείου: Ελληνικά Πετρέλαια

Μειοψηφία το Δημόσιο στη διοίκηση των ΕΛΠΕ παρά τη στροφή της τελευταίας στιγμής

Το ελληνικό δημόσιο θα ορίζει τους τέσσερις από τους έντεκα συμβούλους. Σε κάθε περίπτωση χάνει την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε μέχρι σήμερα.

Φωτό αρχείου: Ελληνικά Πετρέλαια

Vision 2020-2025: Ολική αναδιάρθρωση του Ομίλου ΕΛΠΕ με επενδύσεις 4 δισ.

Ενεργειακός και εταιρικός μετασχηματισμός για τον ελληνικό πετρελαϊκό γίγαντα με έμφαση στις καθαρές μορφές ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση, την παραγωγή υδρογόνου αλλά και σοβαρές πρωτοβουλίες για εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής δραστηριότητας υγρών καυσίμων.

Motor Oil

Οι ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες ανταγωνίζονται για εξαγορές σταθμών ΑΠΕ

Τόσο η Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη, όσο και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έχουν θέσει υψηλούς στόχους για ένταξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο παραγωγικό δυναμικό τους.

Η ισπανική εταιρεία Repsol

Αποχωρεί από τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας η Ισπανική Repsol

Η εταιρεία αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της λόγω της κρίσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας φεύγει και η Energean, μειοψηφικός εταίρος των Ισπανών.

Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά για ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του ΕΣΥ σε μοριακούς ελέγχους

Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά για ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του ΕΣΥ σε μοριακούς ελέγχους

O Όμιλος ΕΛΠΕ παρέδωσε άλλους 2 υπερσύγχρονους μοριακούς αναλυτές του οίκου “Fluidigm” οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα εξέτασης συνολικά έως και 12.000 χιλιάδων δειγμάτων, σε ημερήσια βάση.

Σιάμισιης - ΕΛΠΕ: Χρειαζόμαστε έως και 12 μήνες για ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Σιάμισιης - ΕΛΠΕ: Χρειαζόμαστε έως και 12 μήνες για ομαλοποίηση στην αγορά καυσίμων

Τα σχέδια του Ομίλου για είσοδο στις ΑΠΕ και νέες πρωτοβουλίες ενόψει ενεργειακής μετάβασης παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, εκτιμώντας ότι η πανδημία θα αφήσει έντονα σημάδια, ακόμα και μετά την ανάκαμψη.

ΔΕΗ: Λιγνιτικές μονάδες

Ακόμα νωρίτερα σβήνουν τα φουγάρα των λιγνιτικών σταθμών

Σχέδιο πρόωρου κλεισίματος και άλλων λιγνιτικών σταθμών έχει επεξεργαστεί η ΔΕΗ, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Στήριξη από Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Ασθενής σε ΜΕΘ

Όμιλος ΕΛΠΕ: Παρέδωσε 50 αναπνευστήρες, προηγμένης τεχνολογίας, για χρήση στις ΜΕΘ του ΕΣΥ

Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την υποστήριξη περιστατικών οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκαλείται από αίτια, τόσο παθολογικά, όσο και για τις περιπτώσεις μετεγχειρητικής υποστήριξης σε σοβαρά ασθενούντες.

Κορονοϊός: AEGEAN και ΕΛΠΕ προσφέρουν μαζί δωρεάν 10 πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού

Κορονοϊός: AEGEAN και ΕΛΠΕ προσφέρουν μαζί δωρεάν 10 πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού

Η AEGEAN θα προσφέρει τα αεροπλάνα, πληρώματα και τα υπόλοιπα μεταβλητά έξοδα των πτήσεων ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω, της ΕΚΟ θα καλύψουν όλο το κόστος των καυσίμων για τις πτήσεις.

Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της εξαγοράς από τα Ελληνικά Πετρέλαια του υπό ανάπτυξη φωτοβολταϊκού της Juwi Hellas στην Κοζάνη

Ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη ΔΕΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε πώς τα ΕΛΠΕ είναι σε συζητήσεις με τη ΔΕΠΑ αν και όπως τόνισε είναι σε πρώιμο στάδιο.