Στα 100 εκατ. ευρώ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank

ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Για προσπάθειες αποσταθεροποίησης κάνουν λόγο κύκκλοι της τρ

Η χρηματοδότηση της ανάπτυξης της Attica Bank θα είναι το αποτέλεσμα της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαόιυ της Τράπεζας, που θα κινείται στο επίπεδο των 100 εκατ ευρώ.

Κύκλοι που πρόσκεινται στη διοίκηση της Τράπεζας διευκρινίζουν ότι "δημοσιεύματα μερίδας του ηλεκτρονικού Τύπου προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Attica Bank, διοχετεύοντας δήθεν αναλύσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική θέση της τράπεζας".

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της πρωτοποριακής συναλλαγής σχετικά με το καταγγελμένο χαρτοφυλάκιο δανείων, η τράπεζα έχει πλήρως ανακεφαλαιοποιηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται σήμερα περίπου στο 16,4%, είναι δηλαδή υψηλότερο του μέσου όρου του αντίστοιχου δείκτη του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα.

Επίσης, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της τράπεζας, διαμορφώνονται πλέον στο 37% από 60%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο απ’ όλες τις τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της, διαμορφώνονται σε 20% από 45%.

Ταυτόχρονα η τράπεζα έχει καταφέρει να μειώσει το λειτουργικό της κόστος πάνω από 20%.

Επομένως,με βάση τα παραπάνω, κύκλοι της Τράπεζας επισημαίνουν ότι "τα όσα αναφέρονται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν το επενδυτικό κοινό από τα θετικά αυτά αποτελέσματα, με αφορμή τη στρατηγική απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει σε νέα αύξηση, προκειμένου να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές, (ύψους 100 εκατ. ευρώ) και να μην επιβαρυνθεί με το κόστος του ομολόγου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος". Και προσθέτουν ότι ταυτόχρονα, με την νέα αύξηση θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της τράπεζας, προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να εγγυηθεί στους μετόχους της τη λειτουργική της κερδοφορία.

SHARE:

24Media Network