Στα 11 δισ. ευρώ η “ένεση” ρευστότητας στην οικονομία ως το τέλος του χρόνου

Στα 11 δισ. ευρώ η “ένεση” ρευστότητας στην οικονομία ως το τέλος του χρόνου
Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Κοινή δήλωση των υπουργών Χρήστου Σταϊκούραυ και Άδωνι Γεωργιάδη για την "ένεση" ρευστότητας μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής, ταμείου εγγυοδοσίας και ΤΕΠΙΙΧ ΙΙ.

Στα 11 δισ. ευρώ θα φτάσει η ρευστότητα που θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής, ταμείου εγγυοδοσίας και ΤΕΠΙΙΧ ΙΙ.

Αυτό επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέχρι σήμερα, επισημαίνουν, η συνολική στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τα τρία αυτά χρηματοδοτικά εργαλεία ανέρχεται στα 7,9 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, μέσα σε περίπου 6 μήνες, έχουν διοχετευθεί:

  • 3,1 δισ. ευρώ μέσω των τριών κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,
  • 3,1 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, και
  • 1,7 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

«Εκτιμούμε ότι, έως το τέλος του έτους, θα διατεθούν επιπλέον πόροι συνολικού ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, τη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, την ολοκλήρωση του 3ου κύκλου και τη δρομολόγηση και υλοποίηση του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Έτσι, η συνολική «ένεση» ρευστότητας θα διαμορφωθεί περίπου στα 11 δισ. ευρώ, σε χρονικό διάστημα 9 μηνών» σημειώνουν οι δύο υπουργοί.

Επισημαίνουν ακόμη ότι σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται άλλα προγράμματα, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού για μικρές επιχειρήσεις, που διαμορφώνεται, μέχρι σήμερα, περίπου στα 500 εκατ. ευρώ..

«Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Και με τη μέχρι τώρα πορεία μας, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!» καταλήγει η δήλωση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα