Στα 343.74 δισ. το χρέος το πρώτο τρίμηνο του χρόνου

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους EUROKINISSI

Σημείωσε αύξηση 15δισ. ευρώ, λόγω του επταετούς ομολόγου και αποπληρωμής δόσης 6δισ. ευρώ. Αναλυτικά οι λόγοι της αύξησης

Αύξηση 15 δισ. ευρώ καταγράφει το χρέος της Κεντρικής διοίκησης στο τέλος του πρώτου τριμήνου του χρόνου φτάνοντας στο τέλος Μαρτίου τα 343,74 δισ. ευρώ από 328 ,7 δισ. ευρώ που ήταν στις 31 /12/2017.

Οι λόγοι της αύξησης είναι το επταετές ομόλογο των 3 δισ. ευρώ που εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου η δόση των 6 δισ. ευρώ που πήραμε από το δάνειο του ESM τον Ιανουάριο μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και η αύξηση του εσωτερικού δανεισμού του δημοσίου από τους οργανισμούς κατά 6 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα τα ρέπο του ΓΛΚ έναντι των τραπεζικών διαθεσίμων των οργανισμών του δημοσίου αυξήθηκαν στο τέλος του πρώτου τριμήνου στα 22,5 δισ. ευρώ από 14,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2017.

Αντίθετα είχαμε μια μικρή μείωση στο ύψος δανεισμού μέσω εντόκων γραμματιών κατά 5 εκατ. ευρώ με το υπόλοιπο να φτάνει στο τέλος Μαρτίου τα 14,33 δισ. από 14 ,94 δισ. που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου χρόνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο Eurogroup το θρίλερ του χρέους

Κλείδωσε η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων για τον Αύγουστο

Στα μέτρα για το χρέος το βλέμμα του Μαξίμου

ADVERTISING

SHARE: