Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων ευάλωτων δανειοληπτών

Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων ευάλωτων δανειοληπτών
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με βάση όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ξεπέρασε το 1 δισ. το ποσό από τα δάνεια που ρυθμίστηκαν τον Ιανουάριο μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Την Τετάρτη (1/2) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραµµα επιδότησης δανείων ευάλωτων νοικοκυριών από τις τράπεζες, με βάση όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον Ρ/Σ Real Fm, σημείωσε ότι ξεπέρασε το 1 δισ. το ποσό από τα δάνεια που ρυθμίστηκαν τον Ιανουάριο μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, χαρακτηρίζοντας το σχήμα που επέλεξε για τις ρυθμίσεις αυτές η κυβέρνηση ως το πλέον επιτυχημένο.

Στην ”περίμετρο” επιδότησης εντάσσεται το σύνολο των υφιστάμενων σήμερα δανείων ευάλωτων δανειοληπτών, ανεξαρτήτως της τράπεζας προέλευσης του δανείου, συστημικής ή μη, είτε αυτό παραμένει σε τραπεζικό ισολογισμό είτε έχει μεταβιβαστεί σε τρίτους.

Με βάση τις παραπάνω παραμέτρους, εκτιμάται ότι είναι επιλέξιμοι για επιδότηση τουλάχιστον 30.000 δανειολήπτες, για δάνεια ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος, όπως έχει ανακοινωθεί, θα αναληφθεί από κοινού και ισόποσα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο αναπτύσσει ξεχωριστά κάθε τράπεζα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα