Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση από τον DBRS

Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση από τον DBRS
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

"Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει την προσπάθεια, βήμα- βήμα, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα", καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Το αποτέλεσμα τόσο μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας, όσο και μεθοδικών πρωτοβουλιών της σημερινής κυβέρνησης, αποτελεί η αναβάθμιση της χώρας από έναν ακόμη οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, τον DBRS (αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), με την προοπτική της πλέον να διαμορφώνεται από «σταθερή» σε «θετική».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- στην έκθεσή του- και ο οίκος αξιολόγησης, έχει σημειωθεί πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού, «υπάρχει μία νέα κυβέρνηση με ισχυρή δέσμευση να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η ενεργητική διαχείριση του δημοσίου χρέους έχει εδραιώσει την πρόσβαση στις αγορές, αποπληρώνεται το ακριβό μέρος του δανείου του ΔΝΤ, υπήρξε πλήρης άρση των capital controls, ενώ επιπλέον το πρόγραμμα “Ηρακλής” αναμένεται να συμβάλλει στην προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν τα “κόκκινα δάνεια” στα χαρτοφυλάκιά τους».

«Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει την προσπάθεια, βήμα- βήμα, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα», καταλήγει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα